Sociálne siete

DOMOV

Bývalá štátna tajomníčka Monika J. ostáva vo väzbe, sťažnosť nepodala

Zverejnené:

Upravené: 22. januára 2021 o 22:57

194

large monika j dbb
ZDROJ: Monika J., SITA/Martin Havran

REKLAMA

22. január 2021 11:45 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika J. ostáva vo väzbe. Pre agentúru SITA to potvrdila Hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Katarína Kudjáková.

„Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, dnes zamietol žiadosť obvinenej Moniky J. o prepustenie z väzby na slobodu,” povedala Kudjáková. Dodala, že sudca väzbu obvinenej dohľadom probačného a mediačného úradníka nenahradil. Hovorkyňa dodala, že rozhodnutie je právoplatné, keďže procesné strany sa vzdali práva podať sťažnosť.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes rozhodoval o žiadosti obvinenej bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky J. o prepustenie z väzby na slobodu. Ako ďalej uvádza portál televízie Joj Noviny.sk, podľa jej advokáta Petra Erdösa ponúkla súdu náhradu väzby elektronickým monitorovacím zariadením.

„Moja klientka sa priznala v celom rozsahu ku skutkom, ktoré sa jej kladú za vinu a ktoré priznáva, že spáchala konaním, ktoré rozsiahlo popisuje. Okrem toho významným spôsobom spolupracuje s vyšetrovacími orgánmi,“ uviedol Erdös pre televíziu s tým, že obvinená objasňuje trestné konanie osôb, o ktorých polícia doteraz nevedela. „Vypovedá aj k iným osobám v objasňovaní inej závažnej trestnej činnosti. Na väzbu nevidíme už žiadne dôvody,“ doplnil.

Moniku J. zadržali v marci 2020 v rámci akcie Búrka, ktorá bola zameraná na na korupčnú trestnú činnosť sudcov. Odvtedy je bývalá štátna tajomníčka a bývalá sudkyňa stíhaná väzobne. Jej advokát Peter Erdős na jeseň 2020 potvrdil, že sa priznala k trestnej činnosti a spolupracuje s vyšetrovateľmi.

Článok sme aktualizovali.

https://www.noviny.sk/slovensko/582660-monika-jankovska-chce-ist-na-slobodu-prijala-by-aj-monitorovaci-naramok-na-nohe

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA