Sociálne siete

DOMOV

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel, potvrdilo to aj ministerstvo

Zverejnené:

Upravené: 22. januára 2021 o 22:37

240

large lucansky aefe
ZDROJ: Na archívnej snímke Milan Lučanský, SITA/Diana Černáková

REKLAMA

30. december 2020 16:32 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Ministerstvo spravodlivosti SR (MS SR) potvrdilo, že bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel dnes o 15:55. Ako pre agentúru SITA potvrdil Peter Bubla z tlačového oddelenia MS SR, jeho smrť skonštatoval ošetrujúci lekár vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove.

„Je nám to nesmierne ľúto, rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ uviedol Bubla. Manželke Milana Lučanského bol umožnený kontakt v nemocnici od nočných hodín v utorok 29. decembra. Podľa informácií dozorujúceho prokurátora zotrvala pri jeho lôžku aj počas dnešného dňa. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Členka strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) a exministerka vnútra Denisa Saková ako prvá informovala, že Lučanský dnes zomrel po tom, ako sa v utorok 29. decembra pokúsil o samovraždu. „Generál Lučanský zomrel. Úprimnú sústrasť celej rodine. Ďakujem za všetko, čo pre Slovensko spravil. Česť jeho pamiatke,“ napísala Saková vo svojom statuse. Lučanský nastúpil 30. mája 2018 do funkcie dočasného prezidenta policajného zboru. Zo služobného pomeru vystúpil k 31. augustu 2020. Milan Lučanský mal 51 rokov.

Práve Saková dnes popoludní na svojej FB stránke zverejnila aj status k včerajším udalostiam a následne aj k tlačovej besede ministerky spravodlivosti a generálneho riaditeľa ZVJS. „Už viac ako dva týždne počúvame neuveriteľný príbeh o tom, ako sa bývalý policajný prezident gen Lučanský najskôr sám zranil pri cvičení a sama od seba mu praskla cievka v oku. Zrazu ho však museli previezť do špecializovanej nemocnice, kde mu dokonca mu museli robiť CT mozgu a operovať ho 12 hodín. Potom mu obratom zázračne nič nebolo a previezli ho do obyčajnej nemocnice a bol mu pridelený psychológ….lebo sa zranil pri cvičení. Už toto bolo podozrivé a nechutné…“

Ďalej pokračovala: „Navyše po všetkých mediálnych odkazoch od vrahov, ktorých do väzenia dostal práve on, bola vaša elementárna povinnosť ho poriadne strážiť! Ale zjavne to stále bola len predohra k veľkému finále, ktoré sa odohralo včera. Požiadam obratom o zvolanie branno-bezpečnostného výboru NR SR, o poskytnutie kamerových záznamov z väzničnej chodby z prvého aj druhého incidentu, vydokladovanie kompletných zdravotných záznamov z týchto dvoch incidentov,“ písala Saková na svojom Facebooku. O približne tri hodiny neskor už informovala o smrti Milana Lučanského.

Čítajte aj https://www.globalnews.sk/domov/kalinak-by-ministerku-odvolal-podla-neho-bol-lucansky-nezakonne-obvineny-vypovedami-kajucnikov

Správu budeme aktualizovať.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA