Sociálne siete

DOMOV

Čaputová a ďalší prezidenti vyzvali na rýchle prijatie Ukrajiny do EÚ

Zverejnené:

Upravené: 1. marca 2022 o 8:42

1025

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Prezidentka SR Zuzana Čaputová spolu s ďalšími siedmimi prezidentmi členských krajín Európskej únie vyzývajú k rýchlemu prijatiu Ukrajiny do Európskej únie. Urobili tak v otvorenom liste členským štátom EÚ.

Členské štáty EÚ vyzývajú, aby sa zjednotili a vyjadrili najvyššiu politickú podporu Ukrajine a umožnili inštitúciám EÚ podniknúť kroky na bezodkladné udelenie štatútu kandidátskej krajiny EÚ Ukrajine a začatie procesu prístupových rokovaní.

Slovensko pošle Ukrajine ďalší vojenský materiál, rozhodla vláda

Prezidenti Bulharskej republiky, Českej republiky, Estónskej republiky, Litovskej republiky, Lotyšskej republiky, Poľskej republiky, Slovinskej republiky a Slovenskej republiky zároveň opätovne v liste potvrdili svoju plnú solidaritu s Ukrajinou a jej ľudom.

Celé znenie výzvy nájdete nižšie v článku:

My, prezidenti členských štátov Európskej únie: Bulharskej republiky, Českej republiky, Estónskej republiky, Litovskej republiky, Lotyšskej republiky, Poľskej republiky, Slovinskej republiky a Slovenskej republiky sme hlboko presvedčení, že Ukrajina si zaslúži bezodkladné začatie prístupového procesu na vstup do Európskej únie.

Preto vyzývame členské štáty EÚ, aby sa zjednotili a vyjadrili najvyššiu politickú podporu Ukrajine a umožnili inštitúciám EÚ podniknúť kroky na bezodkladné udelenie štatútu kandidátskej krajiny EÚ Ukrajine a začatie procesu prístupových rokovaní.

V tejto kritickej chvíli opätovne potvrdzujeme svoju plnú solidaritu s Ukrajinou a jej ľudom.

Zelenskyj vyzval na globálny zákaz prístupu Ruska na letiská a do prístavov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA