Sociálne siete

DOMOV

Čaputová zhodnotila stav životného prostredia. Napriek úsiliu je podľa nej stále neuspokojivý

Prezidentka SR vidí problém najmä v tom, že sa nemenia veci v dôležitých sférach. A tak zmenu dosiahneme vtedy, ak sa zásadným spôsobom zmení postoj jednotlivých vlád, nadnárodných firiem, veľkých podnikov, ale aj menších firiem k životnému prostrediu.

Zverejnené:

Upravené: 6. júna 2021 o 13:19

445

Zuzana Čaputová, zdroj: LinkedIn/Zuzana Čaputová

REKLAMA

BRATISLAVA – Prezidentka Zuzana Čaputová sa na sociálnej sieti LinkedIn vyjadrila k súčasnému stavu ohľadom životného prostredia. „Napriek všetkému úsiliu je stav životného prostredia a jeho základných zložiek – vody, pôdy a ovzdušia – stále neuspokojivý,“ napísala Čaputová.

Svetový deň životného prostredia nám podľa prezidentky už takmer polstoročia celosvetovo pripomína potrebu lepšej ochrany a tvorby životného prostredia.  „Aj na Slovensku dochádza k mnohým zlepšeniam, ale dlhodobé trendy v mnohých ohľadoch nevyznievajú priaznivo. Najmä staré environmentálne záťaže, málo efektívne odpadové hospodárstvo, kvalita ovzdušia v niektorých regiónoch, či ochrana lesov sú kľúčové oblasti, kde potrebujeme ako krajina pridať a dosiahnuť lepší stav,“ myslí si ďalej Zuzana Čaputová.

Zmenu podľa Čaputovej dosiahneme len vtedy, ak sa zásadným spôsobom zmení postoj jednotlivých vlád, nadnárodných firiem, veľkých podnikov, ale aj menších firiem k životnému prostrediu. „Pre ochranu klímy a dosiahnutie environmentálnej udržateľnosti je dôležité, aby sme to od nich vyžadovali a zároveň sa aj individuálne zodpovedne správali,“ uzatvorila na LinkedIn-e prezidentka.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA