Sociálne siete

DOMOV

Craig Ramsay oznámil tri zmeny v hokejovej nominácii na Nemecký pohár

Zverejnené:

Upravené: 8. novembra 2021 o 11:48

948

Zdroj: SZĽH

REKLAMA

Zdroj: GLOBALNEWS, SZĽH

 Slovenská hokejová reprezentácia sa dnes zíde na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu na prvom tohtosezónnom reprezentačnom zraze.

Tím Craiga Ramsayho čaká tradičný novembrový turnaj Nemecký pohár v Krefelde. Od pôvodnej nominácie nastali v kádri tri zmeny.

Čítajte tiež: Hokejista Boris Sádecký nečakane zomrel vo veku 24 rokov

Zo zdravotných dôvodov sa ospravedlnila trojica hráčov z českej najvyššej súťaže – útočníci Marko Daňo a Miloš Kelemen a obranca Martin Bučko. V zostave ich nahradia debutanti v národnom drese Juraj Šiška z HC Nové Zámky a Jozef Baláž z HK Nitra.

Obranu posilní skúsený bek Mislav Rosandič z Liberca, ktorý v seniorskej reprezentácii odohral už 32 zápasov.

Na Nemeckom pohári by debut mohli zažiť až šiesti hráči. Okrem Šišku a Baláža aj 17-ročný popradský útočník Filip Mešár, brankár Filip Belányi, obranca Dávid Mudrák a útočník Samuel Takáč.

Peter Sagan o prestupe do TotalEnergies: „Tím mi prejavil najviac rešpektu“

Nominovaní hráči na turnaj do Nemecka sa zídu na zraze v dnes, 8. novembra v Bratislave. Po dvojdňovom tréningovom cykle odletia do Krefeldu, kde sa od štvrtka do nedele predstavia v troch dueloch postupne proti Švajčiarsku, Olympijskému výberu Ruska a domácemu Nemecku.

„Najdôležitejšie je, že opäť môžeme hrať. Od hráčov vždy vyžadujeme, aby hrali ako tím, čo nie je ľahké, keď nominujete veľkú skupinu hráčov s nováčikmi, ktorá sa zíde na krátky čas. Musíme však tvrdo bojovať a hrať rýchlo. Potom budeme schopní produkovať ofenzívny hokej. Naši súperi majú dobré mužstvá. Všetci hrajú fyzický hokej. Švajčiari dokážu vyvinúť veľkú rýchlosť, Rusi sú vždy talentovaní a šikovní. Bude to ťažké, ale chceme vidieť náš tím hrať so sebavedomím a oduševnením. Chceme, aby ukázal, že je pripravený hrať na vysokom leveli,“ povedal k cieľom v Krefelde tréner Craig Ramsay.

Zdroj: Hockeyslovakia

COVID-19: V nedeľu pribudlo 3015 nakazených

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA