Sociálne siete

DOMOV

Do parlamentu prišiel muž so sekerou, už čelí obvineniam

Zverejnené:

Upravené: 30. januára 2021 o 0:22

187

large NRSR  cbe
ZDROJ: Ilustračné foto/Globalnews/Petra Šturdíková

REKLAMA

29. január 2021 16:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Obvineniu z trestného činu útoku na orgán verejnej moci v štádiu pokusu v súbehu s prečinom výtržníctva čelí 22-ročný A. F. z Bratislavy, ktorý sa pokúsil vniknúť do budovy Národnej rady SR (NR SR) so sekerou. Ako ďalej informoval bratislavsky´policajný hovorca Michal Szeiff, obvinený sa v stredu 27. januára popoludní násilím pokúšal otvoriť dvere vedúce do priestoru parlamentného vestibulu, ktoré sa mu však z dôvodu ich zabezpečenia nepodarilo otvoriť. Následne sa pokúsil z igelitovej tašky vybrať sekeru, čo mu však znemožnil rýchly zásah príslušníkov Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií rezortu vnútra.

Ochrankári podľa Szeiffa muža na mieste zadržali a po príchode odovzdali hliadke Policajného zboru (PZ) SR. Tá muža eskortovala na príslušný policajný útvar. „Muž mal pri sebe pri zadržaní sekeru s dreveným poriskom, nôž s pevnou čepeľou s puzdrom zelenej farby, zatvárací nôž čiernej farby a viacero kusov papierikov s menami poslancov a názvami politických strán,“ uviedol Szeiff. V tejto súvislosti podľa neho vykonali policajti bratislavskej krajskej kriminálky na základe súhlasu sudcu prehliadku bytu, v rámci ktorej zaistili ďalšie veci dôležité pre trestné konanie.

Po vykonaní potrebných úkonov policajti obvineného umiestnili v cele policajného zaistenia. Za uvedené konanie mu podľa Szeiffa v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. „Vyšetrovateľom bol spracovaný podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného,“ dodal hovorca.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA