Sociálne siete

DOMOV

Výsledky skríningu sa zmenili, medzi horšími okresmi sú Bratislava a Nitra

Zverejnené:

Upravené: 30. januára 2021 o 0:20

245

large testy dc
ZDROJ: Ilustračné foto, SITA/ŽSK

REKLAMA

29. január 2021 18:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Na Slovensku sa počas deväť dní trvajúceho celoplošného skríningu na ochorenie COVID-19 nechalo otestovať 2 974 323 ľudí, z ktorých 36 978 malo pozitívny test. Definitívne výsledky oznámil na tlačovom brífingu minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO). Pozitivita obyvateľstva tak dosiahla úroveň 1,24 percenta, čo je o 0,18 percenta viac ako po prvom vlaňajšom celoplošnom testovaní.

Zmena nastala aj pri rozdelení okresov medzi horšie a lepšie, ohlásenom pred dvomi dňami premiérom Igorom Matovičom. Medzi okresy, kde by sa malo zopakovať testovanie, sú zaradené Bratislava s Nitrou, naopak povinné testovanie nebude pre okresy Dolný Kubín a Liptovský Mikuláš.

Testovanie v Bratislave a Nitre však nebude povinné, keďže minister s novými informáciami prišiel až tesne pred víkendom. „Po komunikácii s premiérom som sa rozhodol iniciovať zmenu uznesenia vlády tak, aby obyvatelia Nitry a Bratislavy nemuseli mať pri sebe negatívny test na ochorenie COVID-19. Chcem ich však požiadať, aby sa vo vlastnom záujme nechali otestovať,“ dodal Krajčí.

Plošný skríning si v najbližších dňoch zopakujú v okresoch Senica, Malacky, Pezinok, Trnava, Hlohovec, Senec, Galanta, Dunajská Streda, Šaľa, Nové Zámky, Komárno, Levice, Zlaté Moravce, Topoľčany, Nové Mesto nad Váhom, Prievidza, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Žarnovica, Krupina, Žiar nad Hronom, Zvolen, Detva, Poltár, Bytča, Brezno, Rožnava, Revúca, Košice, Košice-okolie, Trebišov, Medzilaborce, Humenné a Snina.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA