Sociálne siete

DOMOV

Do väzby vzali päť osôb obvinených v rámci akcie Očistec

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 22:33

280

large jjjjjjkkk jpg afecdae
ZDROJ: Netky.sk

REKLAMA

8. november 2020 20:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA/PEZINOK 8. novembra (SITA) – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) vzal do väzby spolu päť osôb obvinených v rámci akcie Očistec. Pre médiá to potvrdil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ondrej Repa. Doplnil, že pri dvoch osobách vzala prokuratúra návrh na väzobné stíhanie späť. Dodal, že o jednom obvinenom zatiaľ súd nerozhodol.

Medzi väzobne stíhanými sú na základe rozhodnutia súdu napríklad bývalý prezident Policajného zboru Tibor G. a bývalý šéf protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róbert K. Prokuratúra väzbu nežiadala v prípade bývalého šéfa finančnej polície Bernarda S. Súd zatiaľ nerozhodol o bývalom šéfovi NAKA Petrovi H. Podľa medializovaných informácií totiž pre psychické problémy nie je schopný výsluchu.

Polícia v rámci akcie Očistec ešte vo štvrtok 5. novembra zadržala viaceré osoby, vrátane bývalých vysokých policajných funkcionárov. Obvinení sú napríklad pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z korupčných trestných činov a trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA