Sociálne siete

DOMOV

Dušan K. bol podľa Fica politicky zlikvidovaný

Zverejnené:

Upravené: 26. januára 2021 o 0:44

429

large fico ab
ZDROJ: Robert Fico, SITA/Alexandra Čunderlíková

REKLAMA

25. január 2021 14:46 SITA, redakcia

BRATISLAVA 25. januára (SITA) – Bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. bol podľa predsedu strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica politicky zlikvidovaný. Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii s tým, že bol uväznený z čisto politických dôvodov, aby mohla koalícia čo najrýchlejšie voliť nového generálneho aj špeciálneho prokurátora. Podľa neho rozhodujúcu úlohu pri väzbe, zadržaní a obvinení Dušana K. zohral sudca Najvyššieho súdu SR (NS SR) Juraj Kliment a prokurátor Ondrej Repa. Expremiér podotkol, že ide o strýka a synovca. Fico to vyhlásil s tým, že dnes ako strana začínajú sériu verejných vystúpení k voľbe špeciálneho prokurátora, ktorú ukončia záverečným vyhlásením o tom, aké je rozhodnutie strany ku kandidátom na túto funkciu.

Voľba nového špeciálneho prokurátora by mala byť na parlamentnej schôdzi, ktorá sa začína v utorok 26. januára. Presný dátum zatiaľ nie je v programe 23. schôdze stanovený. O funkciu sa uchádzajú Peter Kysel, Daniel Lipšic, Ján Šanta a Vasiľ Špirko. O kandidatúre Lipšica hovorí Fico ako „o žarte“, výhrady má aj voči Špirkovi a Šantovi. „Títo traja kandidáti sú v tejto chvíli pre nás diskvalifikovaní,“ zdôraznil.

Fico sa dnes vyjadril aj k rozsudku v kauze zmenky, ktorý bol vynesený voči Marianovi Kočnerovi a Pavlovi Ruskovi. „Radšej ani nebudem komentovať tých 19 rokov ohľadom tých zmeniek, čo to je za nezmysel. Tu zabije človek kopancom do hlavy cudzinca, všetci ste hore nohami a koľko dostal? Päť rokov. Tu ani euro škody nebolo. Začínajú sa prijímať exemplárne politické rozhodnutia. Toto je koniec právneho štátu,“ povedal.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA