Sociálne siete

DOMOV

Exminister Peter Ž. prišiel vypovedať, novinári sa ho po výsluchu nedočkali

Zverejnené:

Upravené: 23. januára 2021 o 22:13

210

large IMG  eddac
ZDROJ: Ilustračné foto/Globalnews

REKLAMA

18. december 2020 10:20 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Exminister a nezaradený opozičný poslanec Peter Ž., ktorý čelí obvineniu z trestného činu podplácania, dnes vypovedal v budove Prezídia Policajného zboru v Bratislave. Prítomné médiá sa ho však nedočkali, keďže službukonajúci policajt im približne po štyroch hodinách oznámil, že obvinený budovu opustil bočným vchodom. Pri príchode na výsluch však Peter Ž. vznesené obvinenie poprel. „Skutok sa nestal,” skonštatoval.

Polícia vo štvrtok 17. decembra potvrdila, že exministra hospodárstva, životného prostredia a v súčasnosti nezaradeného poslanca Národnej rady SR, člena strany Hlas – Sociálna demokracia (Hlas-SD) Petra Ž. obvinili pre podplácanie. Prípad má súvisieť s údajným úplatkom 100-tisíc eur pre sudkyňu, ktorá rozhodovala spor o vodnú elektráreň Gabčíkovo. Sudkyňa podľa výpovede obvinenej bývalej štátnej tajomníčky Moniky J. úplatok neprijala. Obvinený poslanec je stíhaný na slobode.

V budove policajného prezídia na Račianskej ulici sa dnes uskutočňujú aj výsluchy spojené s policajnou akciou Očistec. Dostavil sa na ne aj bývalý šéf Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernard S., ktorý s vyšetrovateľmi spolupracuje. Pri odchode však s médiami nekomunikoval.

Monika J. počas svojho väzobného stíhania v kauzách manipulovania súdnych prípadov Búrka a Víchrica prehovorila aj o tom, ako sa Peter Ž. cez ňu pokúsil podplatiť sudkyňu Najvyššieho súdu SR Katarínu Pramukovú, ktorá rozhodovala veľký spor o Gabčíkovo. Podľa Moniky J. Peter Ž. doniesol 100-tisíc eur. Ona ich mala odovzdať sudkyni. Kým však Monika J. stihla Pramukovej peniaze ponúknuť, tá už spor rozhodla v prospech štátu.

Správu sme aktualizovali.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA