Sociálne siete

DOMOV

Böhm odovzdal vyšetrovateľom 750-tisíc eur. Dom stihol prepísať

František B. patril podľa zistení denníka Sme k viacerým obvineným, u ktorých prokuratúra zaistila v posledných týždňoch 1,34 milióna eur.

Zverejnené:

Upravené: 16. februára 2021 o 20:38

335

large policia abaff
Ilustračné foto, Globalnews/Petra Šturdíková

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Obvinený František B. odovzdal vyšetrovateľom 750-tisíc eur. Údajne tak urobil gesto, ktorým chcel podložiť hodnovernosť svojich svedectiev. Na svojom webe sme.sk o tom informoval denník Sme. František B., ktorý v piatok 12. februára spáchal samovraždu, usvedčoval prostredníctvom výpovedí z korupcie napríklad policajného exprezidenta Milana Lučanského či bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K.

František B. patril podľa zistení denníka Sme k viacerým obvineným, u ktorých prokuratúra zaistila v posledných týždňoch dohromady 1,34 milióna eur. Prokuratúra sa touto sumou pochválila koncom januára. Viacerí kajúcnici vracajú peniaze, keď priznajú príjmy z nelegálnej činnosti. Napríklad aj bývalý riaditeľ národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernard S. odovzdal väčšiu sumu, nie je však známe, o akú presne ide. Podľa denníka Sme si František B a Bernard S. aj vďaka tomuto kroku zabezpečili stíhanie na slobode.

„Pri Františkovi B. sa však ukázalo, že nechcel prísť o úplne všetko. Dva týždne predtým, ako dala prokuratúra v januári pokyn na zaistenie jeho majetku, stihol prepísať víkendový dom v Plaveckom Štvrtku na svojho dvadsaťročného syna,“ uviedol denník. Keďže dom prešiel na syna ešte v piatok 15. januára, štát naň neskôr už nemohol siahnuť. Po pokyne špeciálnej prokuratúry zo štvrtka 28. januára tak štát zaistil rodine Františka B. už len menšie lesné pozemky či ornú pôdu, ukazujú údaje z katastra.

František B. bol kľúčovým svedkom vo viacerých kauzách, ktoré momentálne vyšetruje polícia. Bývalý člen Slovenskej informačnej služby (SIS) s políciou spolupracoval v kauzách ako Judáš či Texasan.

Zdroj: https://domov.sme.sk/c/22597713/bohm-odovzdal-vysetrovatelom-750-tisic-eur-dom-vsak-prepisal.html

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA