Sociálne siete

COVID19

Heger a Lengvarský sa minulý týždeň poďakovali sestrám. SR chýba 500 sestier

Premiér s ministrom zdravotníctva hovoria o tom, že chcú sestrám vytvoriť podmienky, aby nemuseli odchádzať za prácou do zahraničia.

Zverejnené:

Upravené: 17. mája 2021 o 8:31

538

large sestricka eecfed
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Premiér Eduard Heger a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský sa pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier poďakovali sestrám a zdravotníckemu personálu za prácu počas boja s pandémiou. Navštívili tiež Univerzitnú nemocnicu Bratislava v Starom Meste v Bratislave, ktorá sa nachádza na Mickiewiczovej ulici. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva zdravotníctva na svojej stránke.

Premiér zdôraznil, že práve rezort zdravotníctva je jednou z priorít vlády, odráža sa to aj v programovom vyhlásení a v pláne obnovy. Podľa neho nebolo slovenské zdravotníctvo pripravené na nápor pacientov v čase pandémie a zdravotníci museli neraz podávať nadľudský výkon. Spoločne s ministrom zdravotníctva sa zhodli, že chcú, aby zdravotníci mali dôstojné podmienky na život. Zabrániť chcú odchodu zdravotníkov do zahraničia. Vytvoriť im chcú dôstojné podmienky na ich prácu.

Možnosťou, ako zabrániť deficitu sestier a lekárov, je podľa šéfa rezortu zdravotníctva ich finančná motivácia a motivácia dobrého pracovného prostredia. „Týmito cestami chceme ísť,“ povedal. Minister chce pracovať  na tom, aby sa sestrám zvýšili mzdy. Tie by sa mali odvíjať od ich veku a skúseností. Kedy by sa tak malo stať, šéf rezortu neuviedol.

Riaditeľka UNB Renáta Vandriaková dodala, že celkovo v univerzitnej nemocnici chýba 500 sestier.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA