Sociálne siete

DOMOV

Hlas-SD má predsedu, stal sa ním Peter Pellegrini

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 13:23

173

large hlas sd bcca
ZDROJ: Hlas SD, SITA/Alexandra Čunderlíková

REKLAMA

28. november 2020 10:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Strana Hlas-sociálna demokracia (Hlas-SD) si na svojom dnešnom ustanovujúcom sneme zvolila predsedu, podpredsedov aj ďalšie orgány. Predsedom sa stal expremiér Peter Pellegrini. Podpredsedami sú Erik Tomáš, Richard Raši a Denisa Saková. Na tlačovej konferencii po sneme o tom informoval Pellegrini, ktorý podľa vlastných slov „ani len nesníval“ o tom, že ešte pred ustanovujúcim snemom im bude patriť v prieskumoch preferencií politických strán prvá priečka.

„Urobím všetko preto, aby sa členovia, budúci členovia a podporovatelia strany nemuseli hanbiť za svojho predsedu,“ povedal Pellegrini na margo svojho zvolenia za predsedu. Doplnil, že Hlas chce robiť takú politiku, aby sa zaňho nemusela hanbiť Slovenská republika. Podotkol, že sa budú vždy snažiť vystupovať odborne, vecne argumentovať a vnášať do politiky pokoj. „Budeme hlasom tých, ktorí potrebujú pomoc,“ zdôraznil.

Pellegrini zdôraznil aj to, že strana nie je financovaná žiadnym oligarchom, ale bude financovaná transparentne. Poslanci Národnej rady SR, ktorí sú členmi Hlasu, majú podľa neho pravidelne každý mesiac prispievať na chod strany.

Členov predsedníctva bude tvoriť 20 ľudí, podpredsedov má byť šesť. Na sneme, ktorý by mohol byť v marci, zvolia ďalších troch podpredsedov.

Ministerstvo vnútra zaregistrovalo Hlas-SD 11. septembra. V nateraz poslednom prieskume, ktorý vykonala agentúra Polis pre diskusnú reláciu TV Joj Na hrane, by voľby vyhral práve Hlas-SD so ziskom 21,3 percenta.

Správu sme aktualizovali.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA