Sociálne siete

COVID19

Hraničné kontroly sú oddnes miernejšie. Hygienické opatrenia treba dôsledne dodržiavať

Zverejnené:

Upravené: 8. júna 2021 o 23:09

391

policia
Ilustračná snímka, foto: Unsplash/ Artem Kniaz

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Na základe vývoja bezpečnostnej a epidemickej situácie na území Slovenskej republiky a v susedných štátoch polícia zmierňuje náhodné kontroly dodržiavania  karanténnych povinností po vstupe na územie Slovenskej republiky cez vnútorné hranice. Napriek tomu treba na  hraničných priechodoch rátať s cielenými kontrolami dodržiavania protipandemických opatrení. Informoval o tom rezort vnútra v tlačovej správe na svojej stránke.

Policajný zbor od utorka 8. júna 2021 zmierni intenzitu vykonávania preventívno-bezpečnostných kontrolna zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 vyplývajúcich z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR po vstupe na územie Slovenskej republiky a cestovného semaforu na vnútorných hraniciach Slovenskej republiky s Maďarskom, Rakúskou republikou, Českou republikou a Poľskou republikou.

Rovnako to platí aj na medzinárodných letiskách. „Zároveň upozorňujeme, že aj napriek tomu sú osoby povinné dodržiavať platné opatrenia ustanovené vyhláškou ÚVZ SR,“ píše rezort v stanovisku.

Slovenská republika taktiež ukončí obmedzenia pri vstupe osôb cez malé cestné priechody a iné turistické cesty z Poľskej republiky a Českej republiky.

Obmedzenia ostávajú na hraniciach s Maďarskom, keďže maďarská strana oproti predchádzajúcemu obdobiu otvorila iba hraničných priechod Tachty – Cered od 7.  9. hod. a od 16. – 18. hod.

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA