Sociálne siete

DOMOV

Kolíková zriadi pracovnú skupinu, bude sa zaoberať dĺžkou väzby

Pracovná skupina má riešiť Trestný zákon a poriadok.

Zverejnené:

Upravené: 11. februára 2021 o 0:45

287

Kolikova
Na snímke ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková, SITA/Alexandra Čunderlíková

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) vytvorí pracovnú skupinu, ktorá sa bude zaoberať Trestným zákonom a poriadkom. Jednou z úloh skupiny bude aj posúdiť plynutie väzby a tiež toho, či by sa nemala zmeniť jej dĺžka. Šéfka rezortu spravodlivosti to uviedla po dnešnom zasadnutí vlády.

„Osobitne, ak sa jedná o kolúznu väzbu, tam sa treba rozprávať aj s prokuratúrou. To sa nedá urobiť zo dňa na deň,“ doplnila Kolíková. V súvislosti s dôvodmi väzby ministerka zdôraznila, že na ich prehodnotenie momentálne nevidí dôvod.

„Myslím si, že dôvody, ako ich máme, sú štandardné v rámci celého európskeho priestoru a nepamätám si ani žiadne rozhodnutie Európskeho súdu pre ľudské práva, ktoré by to spochybňovalo,“ dodala.

Kolíková tiež vytvorila pracovnú skupinu, ktorá rieši podmienky vo väzbe a jej humanizáciu. Jej členmi sú napríklad pracovníci Zboru väzenskej a justičnej stráže či predstavitelia verejnej ochrankyne práv. „To sa tiež nedá zmeniť zo dňa na deň. Treba to dobre vyhodnotiť,“ uzavrela.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA