Sociálne siete

DOMOV

Krajniak: V prípade zbavenia mlčanlivosti riaditeľa SIS sa verejnosť dozvie zaujímavé informácie

Minister práce považuje obvinenie riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského za mocenský boj.

Zverejnené:

Upravené: 12. marca 2021 o 14:10

334

krajniak
Milan Krajniak, foto: SITA/Jana Birošová

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Ak by bol riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský (Sme rodina) zbavený mlčanlivosti, verejnosť by sa dozvedala zaujímavé informácie. Po dnešnom rokovaní vlády to povedal minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina). Pčolinského zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) 11. marca. Dôvodom sú údajné podozrenia z korupcie. Krajniak si nemyslí, že by Pčolinský zobral úplatok.

Minister práce vníma zadržanie Pčolinského ako snahu zbaviť ho funkcie v SIS. „Myslím si, že je to mocenský zápas a ja pevne verím, že Pčolinský bude zbavený mlčanlivosti, aby mohol vypovedať k tým veciam, ktoré sú mu kladené za vinu,“ uviedol. Myslí si, že riaditeľ SIS bude mať čo k tejto kauze povedať.

Krajniak pripomenul, že predseda hnutia Sme rodina a Národnej rady SR Boris Kollár vo štvrtok 11. marca požiadal listom prezidentku SR, aby Pčolinského dočasne postavila mimo službu. Dodal, že hlavu štátu tiež požiadali, aby prípadnú žiadosť o zbavenie mlčanlivosti schválila čím skôr.

Podľa predsedu poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Petra Pčolinského bude mať táto „mocensko-spravodajská hra o ovládnutie SIS“ a tlaku na ich hnutie svoju dohru. Reagoval tak vo svojom profile na sociálnej sieti na zadržanie svojho brata.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA