Sociálne siete

DOMOV

Leteckí dopravcovia pridali vo vianočnom období viaceré prílety na bratislavské letisko

Zverejnené:

Upravené: 23. januára 2021 o 22:54

170

large  Klus repatriacia vladny special letisko  cebcc
ZDROJ: Ilustračné foto/SITA/Tomáš Bokor/MZVEZ SR

REKLAMA

17. december 2020 12:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Vo vianočnom a novoročnom období od 17. decembra do 10. januára 2021 leteckí dopravcovia pridali viaceré prílety na bratislavské Letisko M. R. Štefánika. Počas tohto týždňa budú opäť spustené pravidelné prílety z Manchesteru, Dublinu, Kyjeva, Ľvova či Londýna a pribudnú aj lety do egyptskej Hurghady. Ako informovala Veronika Ševčíková, hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika – Airport Bratislava, cestovné kancelárie naplánovali pre dovolenkárov v tomto období lety z Bratislavy na Maldivy, do Turecka, emirátu Ras al Khaimah či na Turks a Caicos.

Z dôvodu epidemickej situácie vo svete a obmedzeniam spojeným s cestovaním dopravcovia zredukovali počas zimného letového poriadku počet letov aj destinácií, dočasne pozastavili prevádzku niektorých leteckých liniek či posunuli spustenia letov na obdobie letného letového poriadku 2021.

V období od polovice novembra do polovice decembra mohli cestujúci využiť z či do Bratislavy len pravidelnú linku dopravcu Ryanair z alebo do Londýna-Stanstedu s frekvenciou 2 x týždenne. Od 17. decembra do 10. januára však Ryanair okrem letov z Londýna zabezpečí aj prílety z Manchesteru a Dublinu.

Dopravca Wizz Air plánuje od piatka 18., resp. soboty 19. decembra, realizovať sériu viacerých rotácií letov z či do Londýna-Lutonu, Kyjeva aj Ľvova, ktoré boli doposiaľ pozastavené.

Po viac ako 9 mesiacoch môžu cestujúci opäť využiť pravidelné lety leteckej spoločnosti Air Cairo do Hurghady v Egypte, ktoré sú plánované od 18. decembra 2020 do 26. marca 2021 s frekvenciou 1 x týždenne, každý piatok.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA