Sociálne siete

DOMOV

Ľudovít M. sabotoval v roku 2019 akciu proti nelegálnej výrobe cigariet

Miroslav J. podľa denníka v minulosti „zastupoval“ dvoch nelegálnych výrobcov cigariet, ktorých poznal len pod menami „Vasiľ“ a „Jegor“.

Zverejnené:

Upravené: 26. marca 2021 o 10:43

1212

large policia ecce
Ilustračná foto, Globalnews

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít M. ešte v roku 2019 za úplatok 300-tisíc eur sabotoval akciu proti výrobe nelegálnych cigariet. Ako uvádza denník Sme, vyplýva to z výpovede Miroslava J., ktorého poslal súd koncom roka 2019 do väzby pre podozrenia z členstva v zločineckej skupine Sereďania a z účasti na vražde údajného bossa tohto gangu Maroša Kováča.

Miroslav J. podľa denníka v minulosti „zastupoval“ dvoch nelegálnych výrobcov cigariet, ktorých poznal len pod menami „Vasiľ“ a „Jegor“. Obaja od neho chceli, aby im na daňovom úrade vybavil nerušenú výrobu. „Potreboval sa preto dostať k vtedajšiemu šéfovi kriminálky finančnej správy Ľudovítovi M., ktorého nepoznal,“ píše Sme. Dodáva, že za týmto účelom oslovil Tomáša R. z mafiánskej skupiny piťovcov. Ten zorganizoval stretnutie s Ľudovítom M. v kaštieli podnikateľa Zoroslava K. v Tonkovciach. Následne Miroslav J. podľa vlastných slov prostredníctvom Tomáša R. vyplatil Ľudovítovi M. 800-tisíc eur. „Vasiľ mal fabriku pri obci Lipová, za ochranu platil mesačne paušál 150-tisíc eur. Jegorova výrobňa bola v bratislavských Vajnoroch a platil 160-tisíc eur. Len Vasiľ takto od septembra 2019 vyplatil Miroslavovi J. 900-tisíc eur, ten si nechal 120-tisíc eur,“ uvádza denník.

Výrobňu cigariet Golden Tobacco vo Vozokanoch mali podľa denníka aj podnikatelia Jozef K. a Gabriel B. V nej okrem riadnej výroby produkovali podľa denníka aj cigarety načierno. „Ich sprostredkovateľom s Ludovítom M. namiesto Tomáša R. a Zoroslava K. bol bývalý siskár František B., ktorý vo februári spáchal samovraždu. Dohodli si úplatok za každý kamión nelegálnych cigariet stotisíc eur, z ktorých si František B. nechával 40 až 50-tisíc podľa počtu cigariet v kamióne. Takto podnikali do roku 2016,“ uvádza Sme s tým, že výrobne sa týkala aj spomenutá sabotovaná akcia. „Ľudovít M. priamo komunikoval s veliteľom akcie a on potom na hlasitom odposluchu s Jozefom K., kde mu Ľudovít M. dal jasné inštrukcie, čo má spraviť a ako má vyviesť nelegálne vyrobené cigarety z Vozokán z fabriky,“ dodáva denník.

Zdroj: domov.sme.sk

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA