Sociálne siete

DOMOV

Matovič by odstúpil, ale pre upokojenie situácie chce aj odstúpenie Sulíka

Igor Matovič dnes povedal, že je ochotný odísť z funkcie predsedu vlády za splnenie niekoľkých podmienok.

Zverejnené:

Upravené: 21. marca 2021 o 21:19

427

matovic
Igor Matovič (v popredí) počas tlačového vyhlásenia hnutia OĽaNO k aktuálnej politickej situácii. Foto: SITA/Úrad vlády SR

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA  – Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) považuje pre upokojenie situácie za nevyhnutné odstúpenie Richarda Sulíka (SaS) z postu ministra hospodárstva. Tiež požaduje odchod Jany Bittó Cigánikovej (SaS) z funkcie predsedníčky parlamentného výboru pre zdravotníctvo. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal premiér Igor Matovič (OĽaNO). Hnutie podľa jeho slov prijíma ponuku Márie Kolíkovej (Za ľudí) na odchod z pozície ministerky spravodlivosti aj Juraja Šeligu (Za ľudí), že odíde z funkcie podpredsedu parlamentu. V prípade, že naplnia, čo deklarovali, Matovič je ochotný odísť zo svojej funkcie a pokračovať ako člen vlády.

OĽaNO zároveň požaduje opätovné prerozdelenie miest vo vláde striktne na pôdoryse výsledkov parlamentných volieb z roku 2020. Podľa Matoviča to znamená, že strana Sloboda a Solidarita (SaS) sa vzdá jedného ministerstva, ktoré jej OĽaNO „prepustilo“.

Pochopiteľné a absurdné odchody

Premiér Igor Matovič si vypýtal balík pochopiteľných, ale aj úplne absurdných odchodov za vlastný koniec vo funkcii. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedla europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová s tým, že jeho odchod žiada 80 percent voličov.

Neprekvapuje ju, že žiada demisiu „bývalého brata v zbroji“ Richarda Sulíka (SaS). „Ale že žiada odchod najlepšej ministerky spravodlivosti v dejinách za odchod premiéra s asi najnižšou dôverou v dejinách je hazard s krajinou,“ doplnila.

Urazené ego?

Štátnik myslí na budúce generácie, politik myslí na budúce voľby. Igor Matovič myslí na svoje urazené ego a osobnú pomstu. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedol poslanec NR SR Ondrej Dostál (klub SaS).

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA