Sociálne siete

DOMOV

MATOVIČ: Referendá by sa mohli konať pravidelne vždy spolu s voľbami

Zverejnené:

Upravené: 29. decembra 2021 o 11:22

1111

matovic fb
zdroj: Facebook/Igor Matovič

REKLAMA

GLOBALNEWS

predseda vládneho hnutia Igor Matovič uviedol, že referendá by sa mohli konať pravidelne vždy spolu s voľbami a mohlo by v nich byť aj 10 až 15 otázok.

OĽaNO v predvolebnom programe sľubovalo zníženie kvóra pre platnosť referenda na 25 percent. Pre Matoviča to nie je aktuálne prioritou, no nemá problém s tým, ak by takýto návrh iniciovali poslanci hnutia.

NAKA obvinila desať poslancov obce Varína, dôvod vás prekvapí

 

„To, čo máme v programe, úplne v pohode do toho poďme. Myslím si, že je dobré ľudí vťahovať do deja, a keby to bolo iba tak, že vždy s najbližšími voľbami, aby sme zabezpečili dostatočnú účasť a minimálne náklady, myslím si, že by to pomohlo pocitu ľudí, že sú súčasťou štátu,“ uviedol Matovič.

OĽaNO pred voľbami 2020 sľubovalo, že navrhne novelu ústavy, ktorá zníži kvórum pre platnosť referenda na 25 percent všetkých voličov. „Nie je to pre mňa otázka dňa, keď to budú iniciovať naši poslanci, nemám s tým najmenší problém, no za podmienky, že to bude s najbližšími voľbami,“ reagoval na plnenie programu Matovič.

Vedenie NHL odložilo kvôli pandémickej situácii ďalších šesť zápasov

Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár považuje za bezpečnú hranicu 30 percent. Je ochotný rokovať o tom v koalícii.

Kollár považuje nižšie číslo ako 30 percent za rizikové. Nemá problém rokovať o znižovaní kvóra v koalícii. „Keď sme boli v opozícii, chceli sme znížiť kvórum z 50 na 30 percent. Dnes prakticky žiadne referendum nemôže byť úspešné,“ dodal Kollár.

V Egypte sa objavilo zemetrasenie so silou 5,7 stupňa

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA