Sociálne siete

DOMOV

Minister obrany dal prešetriť únik fotografií zo zdravotného záznamu Lučanského

Zverejnené:

Upravené: 22. januára 2021 o 21:02

212

large nad bffdc
ZDROJ: Jaroslav Naď, SITA/Úrad vlády SR

REKLAMA

2. január 2021 10:20 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) dal za úlohu zodpovedným zložkám, aby veľmi dôkladne prešetrili únik fotografií zo zdravotného záznamu z operácie exšéfa polície Milana Lučanského. Informoval o tom vo svojom profile na sociálnej sieti. Dodal, že pravdepodobne ide o porušenie zákona. Lučanského operovali pred tromi týždňami v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku po tom, ako si v cele vo väznici v Prešove poranil oko.

„Urobíme všetko pre to, aby sme identifikovali človeka alebo ľudí, ktorí takýto únik zdravotných informácií umožnili a aby tento človek alebo ľudia boli za takúto činnosť aj adekvátne potrestaní, vrátane trestnoprávnych následkov,“ napísal šéf rezortu obrany. Kto poskytne informácie o tom, ako sa zdravotný záznam dostal na verejnosť, „tejto osobe garantujem anonymitu, odmenu a beztrestnosť“, dodal Naď. Zároveň poprel informácie o tom, že mal byť odvolaný riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku Vladimír Lengvarský.

Zadržaný Lučanský si pred tromi týždňami v cele poranil oko. Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí) 11. decembra vylúčila akékoľvek cudzie zavinenie či napadnutie bývalého policajného prezidenta, ktorého hospitalizovali a operovali v nemocnici v Ružomberku. Lučanský zomrel v stredu 30. decembra po tom, ako sa v utorok 29. decembra v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA