Sociálne siete

DOMOV

OĽaNO má stabilnú členskú základňu, PS zaznamenalo zvýšený záujem

Zverejnené:

Upravené: 22. januára 2021 o 21:03

210

large NR SR adff
ZDROJ: SITA/Kancelária NR SR

REKLAMA

2. január 2021 10:17 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Členská základňa hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) zostáva stabilná. Vzdanie sa členstva v roku 2020 ohlásil jediný člen. Pre agentúru SITA to uviedol Peter Dojčan z mediálneho tímu hnutia. Hovorca strany Sloboda a Solidarita (SaS) Ondrej Šprlák pre agentúru SITA povedal, že od parlamentných volieb evidujú piatich členov, ktorí opustili stranu z rôznych dôvodov. Naopak, prijali 48 nových členov.

Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) má momentálne 75 členov, a to tých, ktorí boli na zakladajúcom sneme koncom novembra. „Okrem toho máme približne 700 prihlášok, ktorým sa budeme venovať začiatkom roka – takže očakávame, že počty členov sa budú len zvyšovať,“ uviedla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Progresívne Slovensko (PS) od posledných parlamentných volieb zaznamenalo zvýšený záujem o členstvo v hnutí. Zatiaľ čo 72 ľudí z hnutia vystúpilo, presný dvojnásobok, teda 144 nových, sa prihlásilo. „Chápeme to ako potvrdenie toho, že Slovensko potrebuje konštruktívnu, odbornú a progresívnu alternatívu k súčasným politickým stranám zastúpeným v parlamente,“ uviedol Ľuboš Konečný z PS.

Strana maďarskej komunity (SMK) zaznamenala podľa tlačového tajomníka strany Róberta Králika „len minimálny úbytok, aj to nie z politických dôvodov“. Doplnil, že počet členov k augustu 2018 bol 9 200 a k augustu 2019 ich bolo 9 035. Momentálne ich je 8 899.

Agentúra SITA oslovila všetky relevantné strany, ktoré podľa posledných prieskumov verejnej mienky dosahujú preferenčne minimálne tri percentá. Odpovedali strany SaS, OĽaNO, Hlas-SD, SMK a Progresívne Slovensko.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA