Sociálne siete

COVID19

Ministerstvo zdravotníctva potrebuje podľa prezidentky nový impulz a reštart

Čaputová v diskusnej relácii Na telo TV Markíza zdôraznila, že ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO) si váži, „unavenejšieho človeka“ však podľa vlastných slov nestretla.

Zverejnené:

Upravené: 28. februára 2021 o 15:07

287

large caputova dafafab
Prezidentka SR Zuzana Čaputová, zdroj: SITA

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA- Ministerstvo zdravotníctva SR potrebuje podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej „nový impulz a reštart“. Skonštatovala to v diskusnej relácii Na telo televízie Markíza. Podľa prezidentky je v súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou vhodné, aby minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) „ukázal gesto“. O vyvodzovaní zodpovednosti v súvislosti s pandemickou situáciou prezidentka podľa vlastných slov hovorila aj na minulotýždňovom stretnutí najvyšších ústavných činiteľov.

„Považujem za nevyhnutné, aby vláda vyvodila sebareflexiu a politickú zodpovednosť,“ uviedla Čaputová. Prezidentka zároveň zdôraznila, že ministra zdravotníctva si váži, „unavenejšieho človeka“ však podľa vlastných slov nestretla. To, kto by Krajčího mal vymeniť, je podľa prezidentky v kompetencii koaličných strán. Len samotná výmena ministra však podľa hlavy štátu nestačí.

„Vláda by mala urobiť aj iné kroky,“ doplnila prezidentka.

 

Čítajte aj: Voľby by vyhral Hlas, do parlamentu by sa dostala aj strana Za ľudí

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA