Sociálne siete

COVID19

Krajniak: Ak OĽaNO navrhne výmenu ktoréhokoľvek svojho ministra, Sme rodina to bude rešpektovať

Juraj Blanár (Smer-SD) v diskusnej relácii O 5 minút 12 RTVS skonštatoval, že v súvislosti so zvládaním pandémie by mala odstúpiť celá vláda.

Zverejnené:

Upravené: 28. februára 2021 o 13:01

279

krajniak
Minister práce Milan Krajniak, foto: Foto: SITA/Úrad vlády SR

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – V prípade, že by hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) navrhlo výmenu akéhokoľvek svojho ministra, hnutie Sme rodina to bude rešpektovať. V diskusnej relácii O 5 minút 12 Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) to v súvislosti s prípadnou výmenou na poste ministra zdravotníctva uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina). Zároveň zdôraznil, že je na jednotlivých stranách, aby si vyhodnotili, ako si ich ministri plnia povinnosti.

„Myslíme si, že kľúčové hlasovanie na vláde bolo pred Vianocami, kedy sa rozhodovalo o tom, či sa tie opatrenia sprísnia a či sa sprísnia hneď, alebo až neskôr,“ povedal Krajniak s tým, že Sme rodina ako aj minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) hlasovali za sprísnenie. Niektorí súčasní kritici Krajčího v koalícii, naopak, podľa Krajniaka hlasovali proti sprísneniu. „Každý nech sa vyjadrí a nech si ich voliči vyhodnotia, či ich postup bol správny, alebo nesprávny,“ povedal minister.

Podľa opozičného poslanca Juraja Blanára (Smer-SD) je za aktuálnu pandemickú situáciu zodpovedná vláda. Krivka pozitívnych prípadov podľa neho začala rapídne stúpať po novembrovom plošnom testovaní. „Všetci rad za radom z vlády to postupne spochybňujú, že to plošné testovanie nič neprinieslo,“ povedal Blanár. Pokiaľ ide o vakcináciu, tá je podľa neho v žalostnom stave. „Tu už musí odstúpiť celá vláda pod vedením Igora Matoviča, pretože tu bolo viacero zlyhaní na rôznych úrovniach,“ dodal.

 

Čítajte aj: Podmienky lockdownu sa už príliš sprísňovať nemôžu, hovorí Matovič

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA