Sociálne siete

DOMOV

Na stole je viacero scenárov, predčasné voľby sú podľa sociológa najmenej pravdepodobné

SaS žiada Igora Matoviča o odstúpenie z postu predsedu vlády, ak to neurobí, strana odíde z vlády.

Zverejnené:

Upravené: 15. marca 2021 o 14:02

289

Matovic
Igor Matovič, foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Na stole je viacero scenárov vývoja politickej situácie vo vládnej koalícii. Myslí si to sociológ Martin Slosiarik z agentúry Focus, ktorý nevylúčil rekonštrukciu vlády vrátane odchodu premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) ani odchod strany Sloboda a Solidarita (SaS) z vlády. Najmenej pravdepodobnejším scenárom sú však podľa neho predčasné parlamentné voľby.

„Predčasné voľby viacerým stranám vládnej koalície nevyhovujú z hľadiska potenciálnych strát, ktoré by v predčasných voľbách utŕžili,“ povedal pre agentúru SITA Slosiarik, ktorý si nateraz netrúfa odhadnúť, ktorý zo spomínaných scenárov je najpravdepodobnejší.

Predseda vlády Igor Matovič musí odísť zo svojej funkcie. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal minister hospodárstva a líder SaS Sulík s tým, že je ochotný za týmto účelom ponúknuť aj svoju funkciu. Zdôraznil, že premiér nie je schopný osobnostne, odborne a komunikačne viesť vládu počas pandemickej situácie.

Ak sa Matovič svojej funkcie nevzdá, SaS odíde z vlády. Predseda SaS dnes zároveň vyhlásil, že v strane sú proti konaniu predčasných volieb.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA