Sociálne siete

DOMOV

Progresívne Slovensko vyzýva Matoviča, aby odstúpil ešte dnes

Mimoparlamentná strana neočakáva, že sa po tlačovej konferencii strany SaS situácia najbližší týždeň zlepší.

Zverejnené:

Upravené: 15. marca 2021 o 14:00

265

large byhariova effa
Irena Bihariová z politického hnutia Progresívne Slovensko. Foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Predsedkyňa mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko (PS) Irena Bihariová vyzvala premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), aby ešte dnes odstúpil zo svojej funkcie. Informoval o tom riaditeľ komunikačného oddelenia PS Radovan Choleva. Biharioviá tak reagovala na tlačovú konferenciu predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka, ktorý vyzval Matoviča na odchod z funkcie s tým, že aj on sám je ochotný ponúknuť svoju pozíciu. Predseda mimoparlamentnej strany Spolu – občianska demokracia Juraj Hipš vo svojom statuse na sociálnej sieti uviedol, že po dnešnej tlačovej besede strany SaS nemôže spoločnosť čakať, že sa situácia najbližší týždeň zlepší.

„Richard Sulík dnes konečne urobil to, čo mal urobiť už oveľa skôr. Nenaťahujme však túto agóniu ešte ďalších desať dní. Igor Matovič nie je schopný vládnuť a musí skončiť na pozícii predsedu vlády ešte dnes,“ napísala Bihariová. Poukázala, že odchod Matoviča vo výzve, ktorú strana organizovala, podporilo za takmer dva týždne 30-tisíc ľudí. Podľa nej si Slovensko nezaslúži pokračovanie nekonečných vládnych hádok uprostred pandemickej krízy.

Hipš sa nečuduje, že pomoc obetiam pandémie tejto vláde trvá tak dlho, ak sa týždne nevedia dohodnúť na ukončení vládnej krízy. Podľa neho však nemá zmysel sa neustále hádať. Poukázal, že jeho strana naďalej pokračuje v projektoch pomoci školstvu či pre živnostníkov a občianske združenia. „Touto cestou sa vydala vláda na škodu nás všetkých. Porazenými z týchto hádok nemôžu nakoniec byť bežní ľudia. Zaslúžia si v tejto ťažkej dobe viac ako rozhádanú vládu,“ konštatoval.

Bývalý poslanec za vládnu stranu Za ľudí a primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár vo svojom profile na sociálnej sieti napísal, že aj keď situácia eskalovala rýchlo, odchod Matoviča môže dať ľuďom nádej na normálne vládnutie. Je podľa neho potrebné „problém Matovič“ vyriešiť a vrátiť sa k príčetnému vládnutiu.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA