Sociálne siete

DOMOV

NAKA obvinila konkurznú správkyňu Bašternákovho majetku, hrozí jej až 15 rokov

Zverejnené:

Upravené: 17. januára 2022 o 9:25

1783

Zdroj: YouTube

REKLAMA

GLOBALNEWS

Lenka Ivanová ešte ako konkurzná správkyňa nenapadla Bašternákove postupy, keď pred rozsudkom previedol väčšinu svojho majetku na blízkych.

Národná kriminálna agentúra obvinila správkyňu majetku Ladislava Bašternáka z pokusu o obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, informujú Aktuality.sk.

Lenka Ivanová ako konkurzná správkyňa nenapadla Bašternákove postupy, keď pred rozsudkom previedol väčšinu svojho majetku na blízkych. Na prevodoch majetkov nevidela „nič podozrivé“. Hoci mala možnosť tieto kroky napadnúť na súde, nestalo sa tak a Ivanovú vymenili.

Svrček podal návrh na zmenu Ústavy

V prípade dokázania viny hrozí Ivanovej vysoký trest, a keďže škoda, ktorá mohla vzniknúť štátu, sa pohybuje v miliónoch eur, môže skončiť za mrežami na desať až pätnásť rokov.

Polícia prípad vyšetruje od jesene 2020. Ivanová je zatiaľ jediná osoba, ktorú polícia v tejto súvislosti stíha, tá vinu odmieta. Majetok, ktorého sa vtedy ešte len obvinený Bašternák zbavil, mal mať hodnotu minimálne 6,65 milióna eur.

Komisia vyzýva investora, aby hľadal riešenia, ktoré zachránia Istropolis

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA