Sociálne siete

DOMOV

NAKA zadržala deväť osôb, medzi nimi aj bývalého funkcionára finančnej správy

Zverejnené:

Upravené: 30. januára 2021 o 0:39

241

large naka cafcf
ZDROJ: SITA/Polícia SR

REKLAMA

29. január 2021 09:31 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v rámci akcie Mýtnik bývalého funkcionára finančnej správy a ďalších osem osôb. Ako informoval hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka, zadržaní boli v súvislosti s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní. Dodal, že ďalšie informácie poskytnú až vtedy, keď to procesná situácia dovolí. Podľa informácií Denníka N je jedným zo zadržaných bývalý riaditeľ finančnej správy František Imrecze, ktorý bol nominant strany Smer- sociálna demokracia (Smer-SD). Bol priamym podriadeným bývalého ministra financií Petra Kažimíra, ktorý v súčasnosti vedie Národnú banku Slovenska.

Medzi zadržanými by mal byť podľa informácií portálu televízie Joj noviny.sk aj šéf IT finančnej správy Milan Grega. Televízia informovala, že obaja by mali byť v teraz na NAKA v budove policajného prezídia. Portál doplnil, že v zatýkaní sa bude pokračovať. Má totiž informácie, že vyšetrovatelia chceli zadržať aj podnikateľov Michala Suchobu a Jozefa B. Ako uviedla Tv Joj, tieto osoby sa nenachádzajú na Slovensku.

Policajti v hoteli DoubleTree by Hilton

Polícia zasahuje v hoteli DoubleTree by Hilton pri bratislavskom zimnom štadióne, ktorého majiteľom je podnikateľ Juraj Široký. Informovala o tom televízia Markíza na svojej spravodajskej stránke tvnoviny.sk. Akcia má podľa televízie súvisieť s dnešným ranným zásahom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s názvom Mýtnik, počas ktorej zadržali bývalého funkcionára finančnej správy a ďalších osem osôb.

ZDROJE:

https://www.noviny.sk/slovensko/584264-naka-zadzala-byvaleho-sefa-financnej-spravy-imreczeho
https://www.tvnoviny.sk/domace/2019227_kuklaci-prave-zasahuju-v-hoteli-znameho-podnikatela-juraja-sirokeho

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA