Sociálne siete

DOMOV

Školy sa od 1. februára neotvoria

Zverejnené:

Upravené: 6. februára 2021 o 1:31

226

large grohling ffafca
ZDROJ: Branislav Gröhling, SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

28. január 2021 22:43 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Školy sa od pondelka 1. februára neotvoria. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). Rozhodlo o tom konzílium odborníkov, ktoré pre aktuálnu pandemickú situáciu na Slovensku neodporúča od pondelka 1. februára uvoľňovať opatrenia.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) uviedol, že materské školy a školské kluby detí môžu byť aj budúci týždeň otvorené pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a tých, ktorí nemôžu pracovať z domu. Ministri by mali budúci týždeň vo štvrtok 4. februára znova informovať, či sa budú školy otvárať.

Gröhling doplnil, že pripravujú jarné školy, ktoré budú pre zriaďovateľov a riaditeľov dobrovoľné. „Podobne, ako to bolo pri letných školách, ktoré sa organizovali cez leto, bude cieľom prejsť so žiakmi potrebné učivo tam, kde to bude potrebné, aby sa zistili a zmonitorovali jednotlivé úrovne vedomostí,“ priblížil. Dodal, že prípadné náklady, ktoré školám vzniknú, budú preplatené v rámci dohadovacieho konania.

Ministerstvo by malo do utorka 2. februára zverejniť nový manuál, ktorý by mohol platiť od pondelka 8. februára. Pomôcť by mohol s prípravou na opatrenia v lepších či horších okresoch.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA