Sociálne siete

DOMOV

Niektorí poslanci Sme rodina nebudú hlasovať za obrannú zmluvu s USA

Zverejnené:

Upravené: 7. februára 2022 o 13:59

1626

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Skupina poslancov Sme rodina je pripravená hlasovať proti dohode s USA. Medzi nimi je aj Patrick Linhart, ktorý bol nedávno skôr za ňu. Proti je aj Igor Kašper, ktorý chce rešpektovať názory ľudí z okolia Sliača.

Zo 17-členného klubu môže byť podľa Borisa Kollára proti až sedem. Patrick Linhart ešte v polovici januára hovoril, že Hegerova vláda vyrokovala s Američanmi v rámci možností dobrý text. Kritizoval skôr opozíciu, že túto tému zneužíva.

„Fico využíva jednoduchosť niektorých svojich voličov. Myslím si, že Korčok urobil kus práce, keď dokázali vyrokovať lepší návrh dohody, než sa pripravoval za Fica,“ vravel poslanec za Sme rodina pred časom.

V nedeľu Linhart na svojej facebookovej stránke na prekvapenie uviedol, že bude hlasovať proti: „Nevidím žiaden dôvod podpisovať ďalšie zmluvy, keď sme raz už v tom NATO. A načo?”

Ako dôvod pre Denník N uviedol, že zatiaľ nedostali odpoveď na svoju interpeláciu. V nej skupina poslancov Sme rodina adresovala vláde sériu otázok o obrannej dohode – od možného umiestnenia jadrových zbraní až po platenie daní zo strany amerických vojakov.

„Kým niektoré informácie nebudú verifikované, nie je dôvod počítať s mojím hlasom,“ povedal Linhart v pondelok.

Heger odpovedal na otvorený list Žilinku

Proti dohode je aj Igor Kašper, ktorý je zároveň lokálnym poslancom v Banskobystrickom kraji aj v meste Banská Bystrica. Ako jeden z dôvodov uvádza, že rešpektuje vôľu svojich voličov.

„Ako jediný z nášho klubu žijem v okolí letiska Sliač. Obyvatelia i starostovia majú z tejto dohody strach, ktorý zatiaľ pretrváva. Pre mňa je hlas ľudu hlas boží,“ povedal Kašper pre Denník N.

Sme rodina by k téme obrannej dohody mala mať ešte poslanecký klub, kde by sa malo definitívne ukázať rozloženie síl.

ŠKOLSTVO: Školáci začali druhý polrok

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA