Sociálne siete

DOMOV

ŠKOLSTVO: Školáci začali druhý polrok

Zverejnené:

Upravené: 7. februára 2022 o 13:30

952

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Globalnews

Školáci sa po polročných prázdninách v pondelok opäť vrátili do školských lavíc, aby začali druhý polrok školského roka 2021/2022. Aj druhý polrok školského roka je poznačený pandémiou, takže mnoho školákov sa z dôvodu karantény či izolácie musí učiť z domu.

Testovanie žiakov piateho ročníka je naplánované na stredu 18. mája. Uskutoční sa vo všetkých základných školách SR z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra a maďarský jazyk a literatúra. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.

Celoslovenské testovanie deviatakov bude 6. a 7. apríla. Budú písať testy 6. apríla z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra a 7. apríla z predmetov ukrajinský jazyk a literatúra, slovenský jazyk a slovenská literatúra.

Vedomosti získané počas strednej školy si maturanti overia od 15. do 18. marca v rámci externej maturitnej skúšky. Stredoškolské štúdium ukončia ústnou maturitnou skúškou v niektorom týždni od 23. mája do 10. júna. Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) už viackrát avizoval, že tento rok sa maturitná skúška uskutoční.

Na Slovensku chce vzniknúť šesť nových strán

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA