Sociálne siete

DOMOV

Nočný zákaz vychádzania sa skončí v pondelok

Zverejnené:

Upravené: 5. januára 2022 o 13:02

803

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Globalnews

Od pondelka už nebude platiť nočný zákaz vychádzania na území Slovenska, informovalo ministerstvo zdravotníctva.  Doterajšie opatrenia, ktoré sa týkajú obchodov a ostatných prevádzok, ostávajú všetky v platnosti.

Podniky budú otvorené v režime OP, ako doteraz, hotely, lyžiarske strediská či bohoslužby budú fungovať na základe aktuálne platných vyhlášok. Režim OTP bude stále platiť v rýchlikoch, IC vlakoch a na diaľkových autobusových linkách.

Neesenciálne obchody, služby a reštaurácie budú otvorené len pre osoby plne zaočkované, alebo ak za posledných 6 mesiacov prekonali ochorenie Covid-19.

Matovič nechce, aby mu zamestnanci jeho ministerstva uvádzali titul

Núdzový stav ktorý vyhlásila vláda na 90 dní ostáva v platnosti aj po 9. januári. Od pondelka sa neruší ani zákaz zhromažďovania nad šesť osôb.

Okrem toho sa od pondelka otvárajú základné a stredné školy, v ktorých však budú platiť prísne protiepidemické opatrenia. Rúška budú povinné už od prvého ročníka základných škôl a rodičom sa dôrazne odporúča, aby svoje deti otestovali ešte pred nástupom do školy a tieto testy opakovali 2-krát týždenne.

Režim na školách sa bude riadiť školským semaforom, ktorý upravuje režim v triedach pri výskyte pozitívnych prípadov v triedach a školách.

GRÖHLING: Školy sa otvoria od pondelka 10. januára

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA