Sociálne siete

DOMOV

GRÖHLING: Školy sa otvoria od pondelka 10. januára

Zverejnené:

Upravené: 5. januára 2022 o 9:06

920

zdroj: Facebook/Branislav Gröhling

REKLAMA

GLOBALNEWS

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling avizuje, že „na základe diskusií a dohody s MZ sa školy otvoria 10. januára 2022“.

Školy sa majú riadiť školským semaforom. „V prípade pozitivity môže riaditeľ so súhlasom zriaďovateľa uzatvoriť príslušnú triedu, ktorá ide do karantény (bod 3. rozhodnutia z 1.9.). Výnimku z karantény majú plne očkované osoby a prekonané osoby, teda aj žiaci, ktorí sú zaočkovaní alebo prekonaní,“ napísal minister školstva na svojej facebookovej stránke.

Nový nemecký kancelár sa stretne s Putinom, dúfa v „nový začiatok“

Na školách budú zároveň podľa platnej vyhlášky ÚVZ povinné rúška. „Prekrytie horných dýchacích ciest nie je povinné pre deti v MŠ, osoby so závažnými poruchami autistického spektra či ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, ako aj pre pedagogických a odborných zamestnancov, ktorí týchto žiakov vzdelávajú. Všetky informácie nájdete v príslušnej vyhláške ÚVZ vo vestníku vlády,“ pokračuje minister.

Rodičia budú mať opäť k dispozícii samotesty. „Dôrazne ich vyzývame, aby pred nástupom do škôl otestovali žiakov a aby sa žiaci ideálne testovali v prvých týždňoch 2x do týždňa,“ dodal Gröhling.

Matovič nechce, aby mu zamestnanci jeho ministerstva uvádzali titul

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA