Sociálne siete

DOMOV

Obvineného Jozefa B. vzal súd do väzby

Zverejnené:

Upravené: 5. februára 2021 o 22:38

244

large vaznica fe
ZDROJ: Ilustračné foto, Unsplash/Grant Durr

REKLAMA

5. február 2021 19:29 SITA, redakcia

BRATISLAVA/PEZINOK – Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku vzal do väzby obvineného podnikateľa Jozefa B. Pre médiá to potvrdil jeho obhajca Ľudovít Štanglovič. Konkrétne podľa neho ide o útekovú a kolúznu (ovplyvňovanie svedkov, pozn. SITA) väzbu. Podnikateľ je obvinený pre pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a zločin prijímania úplatku. Prípad súvisí s IT zákazkami na finančnej správe.

Štanglovič v tejto súvislosti zdôraznil, že jeho klient sa riadne dostavil na dohodnutý výsluch .„A oni v tom vidia nejaký útekový dôvod,“ uviedol. Ovplyvňovanie svedkov, ako dodal, nie je podľa neho možné pre zdravotný stav obvineného. Navyše všetci jeho spoluobvinení sú podľa obhajcu vo väzbe. „Podali sme sťažnosť, zdôvodníme ju až po tom, ako nám doručia písomné rozhodnutie,“ uviedol advokát. Doplnil, že jeho klienta prevezú do väzenskej nemocnice v Trenčíne.

Štanglovič tiež povedal, že fakt, že Jozef B. je dlhodobo chorý, je orgánom činným v trestnom konaní známa. Kritizoval tiež, že jeho klient bol v ružinovskej nemocnici hospitalizovaný na infekčnom COVID oddelení, a to napriek negatívnemu testu na toto ochorenie. V uvedenej veci podľa Štangloviča obhajoba podala trestné oznámenie.

Rozhodnutie o väzobnom stíhaní Jozefa B. potvrdila aj hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. „Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR,“ dodala.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala 29. januára v rámci akcie Mýtnik bývalého šéfa finančnej správy Františka I. a ďalšie osoby v súvislosti s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní. Polícia v rámci akcie obvinila aj podnikateľov Michala S. a Jozefa B., ktorí sa v tom čase nachádzali v zahraničí. Jozef B. sa na Slovensko vrátil 1. februára vo večerných hodinách. Následne sa 2. februára dostavil na výsluch, pričom ho polícia zadržala. Podľa medializovaných informácií ho následne museli hospitalizovať pre zhoršený zdravotný stav.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA