Sociálne siete

DOMOV

Obvinený bývalý šéf SIS tvrdil, že našiel list o svojej pripravovanej diskreditácii

Portál Aktuality.sk pripomína, že Vladimír P. čelí obvineniu, že za polovicu úplatku vo výške 40-tisíc eur zastavil odpočúvanie a rozpracovanie podnikateľa Zoroslava K.

Zverejnené:

Upravené: 24. marca 2021 o 15:03

1033

Vladimir Pcolinsky
Vladimír Pčolinský, foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Bývalý šéf Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír P. tvrdil, že pred svojim zadržaním objavil anonymný list o pripravovanej diskreditácii voči jeho osobe. Ako ďalej uvádza portál Aktuality.sk, uviedol to pred súdom pri rozhodovaní o jeho vzatí do väzby. V liste boli podľa Vladimíra P. uvedené aj ďalšie mediálne známe osoby a ich prepojenia na rôzne kauzy.

Portál pripomína, že bývalý šéf SIS čelí obvineniu, že za polovicu úplatku vo výške 40-tisíc eur zastavil odpočúvanie a rozpracovanie podnikateľa Zoroslava K. „Spomínané peniaze si mal rovným dielom rozdeliť so svojim vtedajším prvým námestníkom Borisom B., ktorý je obvinený už od vlaňajšej akcie Judáš a začal spolupracovať s políciou. V prípade vypovedá nielen Boris B., ale aj bývalý šéf daňových kriminalistov Ľudovít M,” uvádzajú Aktuality.sk.

Ako dôvody väzobného stíhania Vladimira P. nakoniec súd skonštatoval obavy z marenia vyšetrovania a pokračovania v trestnej činnosti. „Pokiaľ ide o dôvody kolúznej väzby, sudca sa oprel o výpovede svedkov. Boris B. totiž policajtom povedal, ako sa s ním Vladimír P. snažil dohodnúť na vhodnej výpovedi,” píše portál. Sudca podľa portálu akceptoval aj argument prokurátora, že obvinený vopred disponoval informáciou, že sa ním zaoberá polícia a iniciatívne zisťoval informácie ku skutočnostiam, ktoré môžu viesť k jeho trestnému stíhaniu. „Pred zadržaním ho totiž malo strážiť viac ako 20 príslušníkov SIS. Ktosi sa zaujímal aj o policajného operatívca, ktorý ho deň pred zatknutím monitoroval,” dodal portál.

Zdroj: aktuality.sk

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA