Sociálne siete

DOMOV

OĽaNO rozhovory o rekonštrukcii vlády nekončí a vyzýva SaS, aby nerozbíjali vládu

SaS si vie predstaviť, že by bol v rekonštruovanej vláde Matovič aj Sulík.

Zverejnené:

Upravené: 24. marca 2021 o 14:59

473

matovic
Igor Matovič, foto: SITA/Úrad vlády SR

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA  – Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) neukončuje rozhovory o rekonštrukcii vlády na pôdoryse štvorkoalície. Vyzýva však predstaviteľov strany Sloboda a Solidarita (SaS), aby nerozbíjali vládu a nekládli stále nové verejné ultimatívne požiadavky. Informoval o tom hovorca hnutia Matúš Bystriansky s tým, že OĽaNO považuje SaS za stranu demokratov, ktorí napriek osobným rozporom nakoniec uprednostnia záväzok voči svojim voličom. Žiaden osobný záujem o kreslo ministra nemôže podľa OĽaNO stáť nad záujmom ľudí a osudom SR.

Bystriansky doplnil, že v utorok 23. marca predstavitelia OĽaNO pokračovali v rokovaniach s predstaviteľmi SaS o rekonštrukcii vlády, ktorá vzišla zo štvorkoalície. „Predseda SaS Richard Sulík na rokovaní zadefinoval ako kľúčovú a zásadnú požiadavku strany, aby sa on osobne stal ministrom hospodárstva v zrekonštruovanej vláde, v prípade, že členom vlády bude aj Igor Matovič (OĽaNO),“ podotkol.

SaS si vie predstaviť, že by bol v rekonštruovanej vláde Matovič aj Sulík

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) si vie predstaviť, že by v novej zrekonštruovanej vláde bol súčasný premiér Igor Matovič (OĽaNO) aj predseda strany SaS Richard Sulík. Pre portál Webnoviny.sk to v rozhovore uviedol štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Martin Klus (SaS).

„Buď obaja alebo nikto. Myslím si, že takto uvažuje aj predseda SaS. A či by to opäť nespôsobovalo problém, je otázka na toho, kto bude premiérom a ako sa mu bude dariť iným spôsobom zvládnuť a viesť samotnú vládu. A možno aj upokojovať prípadné rozpory. Som v tomto smere veľký optimista, že by to mohlo fungovať,“ doplnil Klus. Zdôraznil, že si praje, aby došlo k rekonštrukcii vlády a zmene štýlu vládnutia.

Klus si myslí, že strana SaS nepríde v novej vláde o jedno ministerské kreslo. „Je principiálnou otázkou, aby sa pokračovalo vo vládnutí a v rámci rekonštrukcie na princípe, ktorý bol dohodnutý v koaličnej zmluve. Tie tri posty, ktoré boli doposiaľ dohodnuté v portfóliu SaS, by mali zostať zachované,“ uzavrel Klus pre Webnoviny.sk.

Zdroj: Webnoviny

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA