Sociálne siete

DOMOV

Obvineným v kauze Dobytkár predĺžil Najvyšší súd väzbu do septembra

Najvyšší súd SR zrušil tiež uznesenie o prepustení právnika Milana K. na slobodu.

Zverejnené:

Upravené: 23. marca 2021 o 17:15

1020

large naka eaeb
Ilustračná snímka, foto: SITA

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Najvyšší súd SR (NS SR) na dnešnom neverejnom zasadnutí rozhodol o predĺžení lehoty trvania väzby obvineným Norbertovi B., Ľubomírovi P. a Petrovi K. do 1. septembra 2021. Ako ďalej informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová, súd zároveň v celom rozsahu zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z pondelka 15. marca týkajúce sa právnika Milana K. Toho vtedy ŠTS prepustil z väzby na slobodu.

ŠTS pôvodne na základe návrhu prokurátora rozhodol o predĺžení trvania lehoty väzby Norberta B., Petra K a Ľubomíra P. obvinených v kauze Dobytkár do 1. júla, NS SR však dnes toto uznesenie zrušil. ŠTS zároveň zamietol žiadosti obvinených o prepustenie z väzby na slobodu. Proti tomuto verdiktu podali sťažnosť, ktorú dnes NS SR zamietol.

Kauza Dobytkár súvisí s podozreniami na korupciu v prostredí Poľnohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Polícia hodnotu poskytnutých úplatkov v rámci tejto kauzy vyčíslila na 10,5 milióna eur. V skupine osôb obvinených z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti sú napríklad exšéf PPA Juraj K., bývalý výkonný riaditeľ PPA Ľubomír P., bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva Marek K., finančník Martin K. či podnikatelia Norbert B. a Peter K. Medzi ďalšími obvinenými sú aj advokáti či veterinár.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA