Sociálne siete

COVID19

Očkovanie učiteľov pokračuje. Do miest sú vysielané očkovacie tímy

Špeciálne výjazdové tímy oslovujú všetky vzdelávacie inštitúcie a na základe záujmu je vytvorený harmonogram.

Zverejnené:

Upravené: 5. júna 2021 o 11:49

421

Špeciálne výjazdové tímy, zdroj: minedu.sk

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Ministerstvo školstva dáva možnosť prednostne sa zaočkovať učiteľom a zamestnancom škôl z celého Slovenska. Po spustení vakcinácie v rezortnom očkovacom centre v Bratislave pokračuje výjazdmi do regiónov. V piatok bol vyslaný očkovací tím do Partizánskeho a Nitry a najbližšie sú v pláne ďalšie mestá. Informuje o tom rezort v tlačovej správe.

„Chceme byť pripravení na nový školský rok, preto robíme všetky opatrenia, aby sme vytvorili bezpečné prostredie a minimalizovali možnosť zatvárania škôl. Aj kvôli tomu sme v predchádzajúcich mesiacoch zaočkovali viac ako 50-tisíc učiteľov. Momentálne pokračujeme ďalej,“ približuje minister školstva Branislav Gröhling.

Prednostné očkovanie učiteľov a zamestnancov škôl je jedným z krokov, ako udržať v školách čo najbezpečnejšie prostredie a pripraviť bezpečnejší nasledujúci školský rok. Z týchto dôvodov sa v spolupráci s organizáciou ministerstva školstva a mestskou časťou Vajnory otvorilo rezortné očkovacie centrum. To je prioritne určené pre chronicky chorých, pre zamestnancov so zdravotnými komplikáciami, ale aj pre všetkých ostatných zamestnancov škôl.

„Máme vytvorené jedno centrálne miesto v Bratislave a z toho centrálneho miesta budú vysielané tímy na základe žiadostí či už riaditeľov, alebo zriaďovateľov do jednotlivých miest,“ vysvetľuje minister školstva Branislav Gröhling.

V očkovacom centre v Dome kultúry Vajnory v Bratislave sa očkuje vakcínou Comirnaty od firmy Pfizer/BionTech v dňoch utorok, streda a sobota v čase 12:00 – 16:00 h.

Očkovanie učiteľov a zamestnancov škôl a školských zariadení sa však nevykonáva iba v Bratislave. Špeciálne výjazdové tímy oslovujú všetky vzdelávacie inštitúcie a na základe záujmu je vytvorený harmonogram s dohodnutým miestom a termínom očkovania v jednotlivých mestách.

„Som veľmi rád, že sa podarilo úspešne rozbehnúť aj mobilné očkovacie tímy. Dávam preto do pozornosti zriaďovateľom a riaditeľom, aby nás kontaktovali, ak majú záujem o takýto výjazdový tím. Vie prísť priamo do mesta a tam vieme zaočkovať či už zamestnancov škôl alebo jednotlivých záujemcov, aby naozaj ten september bol bezproblémový,“ vyzýva Gröhling.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA