Sociálne siete

COVID19

Od 30. augusta bude 14 okresov na Slovensku v oranžovej farbe

Zverejnené:

Upravené: 27. augusta 2021 o 8:05

799

Zdroj: www.health.gov.sk

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Od 30. augusta bude podľa Covid automatu celkovo 14 okresov oranžových – v stupni ostražitosti. Ostatné okresy zostávajú zelené – v stupni monitoringu. Rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti v rámci Covid automatu schválila vláda. Informuje o tom ministerstvo zdravotníctva v tlačovej správe na svojej stránke.

Za posledných sedem dní denne v priemere na Slovensku pribudlo 115 prípadov nakazených. Medzi prípadmi za ostatné dva týždne 74 percent nakazených tvorili nezaočkované osoby. Hospitalizovaných je 47 pacientov, reprodukčné číslo je 1,05 – 1,15. „Tempo rastu nakazených je však relatívne mierne a stabilné ako ostatné týždne,“ uviedol riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva SR Matej Mišík.

V súčasnosti je osem okresov, ktoré majú cez 50-percentnú zaočkovanosť svojich obyvateľov. „Klesá aj počet nezaočkovaných ľudí nad 50 rokov. Pribúda okresov, ktoré sa blížia k 65-percentnej hranici zaočkovanosti tejto vekovej skupiny, čo im umožní podľa COVID automatu prejsť na miernejší stupeň,“ zhodnotil Mišík. Aspoň prvú dávku vakcíny dostalo naprieč okresmi 30 až 61 percent obyvateľov. Plne očkovaných v rámci krajov je 26 až 58 percent.

Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA