Sociálne siete

COVID19

Od pondelka je podľa COVID automatu 35 čiernych okresov

Svetločervenú farbu v rámci regionálneho rozdelenia budú mať len tri okresy, Kežmarok, Nové Zámky a Tvrdošín.

Zverejnené:

Upravené: 12. marca 2021 o 12:28

428

vlada
Zľava: Ivan Korčok, Richard Sulík, Branislav Gröhling a Igor Matovič (vpravo v pozadí) počas príchodu na rokovanie 84. schôdze vlády SR. Foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Vláda v piatok schválila nové rozdelenie okresov podľa epidemickej situácie. Aktualizovanú mapu okresov predstavil odchádzajúci minister zdravotníctva Marek Krajčí na svojej utorňajšej tlačovej konferencii, platiť bude od 15. marca. Od budúceho týždňa bude podľa COVID automatu v štvrtom stupni varovania 35 okresov, do tretieho stupňa sa zaradí 41 okresov a v druhom stupni budú tri okresy.

Medzi čierne okresy budú od pondelka patriť okresy Bánovce nad Bebravou, Čadca, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Gelnica, Humenné, Ilava, Košice I.-IV., Košice okolie, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Martin, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Považská Bystrica, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Ružomberok, Šaľa, Senica, Skalica, Trebišov, Trenčín, Trnava, Turčianske Teplice, Žarnovica, Žiar nad Hronom a Zvolen.

Do bordovej farby, teda tretieho stupňa varovania, sa zaradí ďalších 41 okresov. Svetločervenú farbu v rámci regionálneho rozdelenia budú mať len tri okresy, Kežmarok, Nové Zámky a Tvrdošín.

Epidemická situácia na Slovensku sa za posledný týždeň mierne zlepšila. Mobilita obyvateľov od 3. marca klesla, čo je podľa Mareka Krajčího veľkým prínosom k tomu, aby sme pandémiu začali dostávať pod kontrolu. Počet hospitalizácií je síce rekordný, ale zdá sa, že stabilizovaný. Denné úmrtia sú rovnako stále veľmi vysoké, ale v porovnaní s predchádzajúcim týždňom mierne klesli. Reprodukčné číslo sa nachádza približne na hodnote jedna. Postupne by tak mali začať klesať počty pozitívne testovaných a neskôr aj počty hospitalizovaných v nemocniciach.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA