Sociálne siete

COVID19

Od stredy 3. marca budú v teréne aj policajti v civilnom odeve

Policajti sa pri kontrolách zamerajú predovšetkým na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb, ako sú lyžiarske strediská, nákupné strediská, železničné stanice, nástupišťa, potraviny, drogérie, zásielkovne či odberné miesta.

Zverejnené:

Upravené: 1. marca 2021 o 14:26

253

policia sr clanok W cddbae
Ilustračné foto, zdroj: SITA

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA 1. marca (SITA) – Na dodržiavanie protiepidemických nariadení budú od stredy 3. marca dohliadať v teréne okrem policajtov v služobnej rovnošate aj policajti v civilnom odeve. Doposiaľ boli do kontrol opatrení zapojené najmä uniformované zložky, teda policajti poriadkovej, dopravnej, železničnej polície a na hraniciach aj členovia cudzineckej polície. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Z taktického hľadiska presné počty a časy kontrol uvádzať nebudeme, môžeme však verejnosť ubezpečiť, že svoje úlohy plníme zodpovedne a s maximálnym nasadením,“ uviedla. Do služieb s policajtmi budú naďalej nasadzovaní aj príslušníci Ozbrojených síl SR.

Policajti sa pri kontrolách zamerajú predovšetkým na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb, ako sú lyžiarske strediská, nákupné strediská, železničné stanice, nástupišťa, potraviny, drogérie, zásielkovne či odberné miesta. Kontrolovať budú dodržiavanie zákazu vychádzania na hlavných cestných ťahoch a na hraniciach okresov so zlou, respektíve zhoršenou epidemickou situáciou. Ide najmä o diaľnice a cesty pre motorové vozidlá I. a II. triedy. Polícia sa tiež zameria na opodstatnenosť pohybu osôb v čase zákazu vychádzania, respektíve na účel cesty.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA