Sociálne siete

DOMOV

Okno ako dar

Zverejnené:

Upravené: 30. októbra 2021 o 9:11

485

Okno ako dar

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – V starej budove SOU Lesníckeho neďaleko Prešova sa rozvíja nový projekt – Krajské centrum rómskej misie na Sigorde. Je súčasťou činnosti občianskeho združenia Horúci tím a pokračovaním veľkého diela Gréckokatolíckej rómskej misie, vďaka ktorej už mnoho Rómov zmenilo svoje životy. Títo Rómovia pomáhajú ako dobrovoľníci či zamestnanci pri budovaní miesta, ktoré má slúžiť ako oddychovo-vzdelávacie centrum pre ľudí z celého Slovenska. Výnimočné je, že do budovania Rómovia vkladajú aj kúsok svojho srdca. ❤

Aby sa táto vízia mohla stať realitou, pomôcť môže každý z nás. Aktuálnym cieľom aktivity OKNO AKO DAR je zakúpiť a vymeniť aspoň 15 okien na tejto budove … aby vzniklo krajšie a teplejšie miesto. Pre všetkých.

Svojim darom v ľubovoľnej výške je možné prispieť na overenej platforme startlab – na linku: https://www.startlab.sk/projekty/2326-okno-ako-dar/

Zároveň budú vďaka špeciálnej matchingovej podpore Nadácie Volkswagen Slovakia všetky venované príspevky znásobené, až pokiaľ projekt nedosiahne sumu 3 000 eur. Kombinácia individuálnych darov od jednotlivcov a znásobenia, t.j. matchingovej podpory od väčšieho donora je cestou, ako ukázať význam každého jedného daru, ktorý v spojení s ďalšími získava veľkú silu,“ hovorí Alexandra Pappová, projektová manažérka Nadácie VW SK.“

Prečítajte si viac o tejto unikátnej podpore vybraných projektov.

Svoju podporu projektu vyjadrila aj známa filmová, televízna a divadelná herečka Anikó Vargová, ktorá je držiteľkou niekoľkých ocenení a má za sebou významné úspechy.

Viac o projekte OKNO AKO DAR od organizátorov

Táto budova má až 250 okien! A za posledný rok a pol sa nám ich podarilo vymeniť už 125. S vašou pomocou vymeníme ďalšie.

Na Slovensku chýbajú príklady dobrej praxe. U nás môžu návštevníci spoznať rómskych kuchárov či iných šikovných Rómov, ktorí sa starajú o chod Centra. Zároveň u nás môžu Rómovia dôstojne pracovať – za srdečnej a priateľskej atmosféry. Príďte sa jej k nám nadýchať!

Prečo je vaša podpora dôležitá?

  • Výmenou okien sfunkčníme, skrášlime a tepelne zastabilizujeme oddychovo-vzdelávacie centrum na Sigorde.
  • Budú môcť u nás prebiehať krátkodobé pobytové aktivity pre verejnosť (aj pre vás), a to školenia, kurzy, duchovné obnovy, dovolenky a pod.
  • Vďaka výmene okien získava denne okolo 15 rómskych dobrovoľníkov a zamestnancov pracovné zručnosti.
  • Vaším príspevkom podporíte integráciu, spriatelenie rómskeho a slovenského národa a napomôžete tak k celoslovenskej zmene.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA