Sociálne siete

DOMOV

Starček zveril svojej opatrovateľke bankomatovú kartu, okradla ho o viac ako 21-tisíc eur

Obvinenej hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov.

Zverejnené:

Upravené: 25. marca 2021 o 14:50

995

policia
Ilustračné snímka, foto: Globalnews

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Opatrovateľka v okrese Senec namiesto starostlivosti okradla starčeka viac ako o 21-tisíc eur. Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil 35-ročnú ženu, štátnu príslušníčku Srbskej republiky, zo zločinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí, alebo inej platobnej karty v jednočinnom súbehu s trestným činom krádeže a z trestného činu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

Obvinená žena podľa informácií polície vykonávala opatrovateľskú činnosť pre dnes už zosnulého 71-ročného muža. Ten jej v dobrej viere v časovom období od polovice júla 2019 do 9. januára 2020 zveril svoju bankomatovú kartu, ktorú mala využívať na dennú opatrovateľskú činnosť. „Obvinená však použila túto platobnú kartu na iné neoprávnené transakcie, ktoré sa za vyššie spomínané časové obdobie vyšplhali až na finančnú stratu vo výške 21 130 eur,“ uviedla polícia.

Okrem toho, poškodený zveril obvinenej svoje osobné motorové vozidlo značky Peugeot, ktoré malo slúžiť výhradne na nákupy do domácnosti a na lekárske kontroly poškodeného. „V januári 2020, po tom ako opatrovateľka doviezla muža z nemocnice, mala bez jeho súhlasu s vozidlom odísť a vrátiť sa až po zhruba troch týždňoch,“ uviedla polícia a dodala, že takýmto neoprávneným použitím vozidla spôsobila škodu vo výške 300 eur. Obvinenej hrozí za takéto konanie v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA