Sociálne siete

DOMOV

Oprava strednej zdravotníckej školy vyšla Žilinský kraj viac ako štyri milióny eur

Práce na rekonštrukcii školy trvali približne jeden rok, financoval ju Žilinský samosprávny kraj.

Zverejnené:

Upravené: 25. februára 2021 o 8:40

461

Stredná zdravotnícka škola v L. Mikuláši
Prehliadka priestorov Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši po slávnostnom ukončení rekonštrukcie, ktorá trvala zhruba rok. Foto: SITA/Žilinský samosprávny kraj

REKLAMA

SITA

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ  – Viac ako štyri milióny eur investoval Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) do rekonštrukcie Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši. Ako na včerajšom brífingu po prehliadke zrekonštruovanej budovy uviedla predsedníčka ŽSK Erika Jurinová, približne rok trvajúcu rekonštrukciu financoval kraj z vlastných zdrojov.

Kompletná obnova sa dotkla vstupnej časti, hlavnej školskej budovy a aj spojovacej časti, ktorá tvorí komunikačné prepojenie medzi hlavnou školskou budovou a telocvičňou. „Stretli sa tu pekná architektúra, moderné riešenia a inovatívne prístupy. To všetko sú podmienky na to, aby bol vzdelávací proces kvalitnejší a lepší. Prostredie pre študentov i pedagógov je oveľa vľúdnejšie a hlavne zdravšie,“ poznamenala Jurinová.

Pre kraj bola rekonštrukcia školy aktuálne najvýznamnejšou investičnou akciou a pre samotnú školu zas darčekom k tohtoročným sedemdesiatinám. „Rekonštrukcia sa začala koncom novembra 2019 a začiatkom tohto týždňa sme získali kolaudačné rozhodnutie. Zostáva nám už len vypracovať prevádzkový poriadok a presťahovať z náhradných priestorov zvyšné triedy a učebne,“ skonštatovala riaditeľka školy Silvia Blcháčová s tým, že prezenčné vyučovanie by tu chceli naštartovať 8. marca.

FOTOGALÉRIA: Stredná zdravotnícka škola v Liptovskom Mikuláši

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA