Sociálne siete

DOMOV

Oslobodenie v prípade vraždy Jána Kuciaka je zlyhaním vyšetrujúcich orgánov a súdnictva

Zverejnené:

Upravené: 26. januára 2021 o 21:06

288

large image  af

REKLAMA

3. september 2020 13:15 SITA, redakcia

BRATISLAVA 3. septembra (SITA) – Mimovládna organizácia Reportéri bez hraníc (RSF) je šokovaná verdiktom v prípade vraždy slovenského novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter to vyhlásil jej generálny tajomník Christophe Deloire.

V kauze Kuciakovej vraždy dnes Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku oslobodil obžalovaného Mariana K. ako aj Alenu Zs. Za vinného uznal Tomáša Sz., ktorý je tiež vinný z vraždy podnikateľa Petra Molnára z roku 2016. Za tieto skutky mu súd uložil trest 25 rokov väzenia.

„Oslobodenie je dôkazom veľkého zlyhania vyšetrujúcich orgánov a súdnictva,“ vyhlásil na Twitteri Deloire s hashtagom #pressfreedom (sloboda tlače, pozn. red.). Ako tiež uviedol, RSF očakávala, že „Slovensko bude vzorom v oblasti stíhania a odsúdenia trestných činov proti novinárom“. „Namiesto toho zostávame v situácii beztrestnosti. Kto nariadil zabitie Jána Kuciaka? Prečo bol zabitý? Mali by sme mať jasnú odpoveď,“ dodal Deloire.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA