Sociálne siete

COVID19

Otvoria sa terasy reštaurácií a fitness centrá

Richard Sulík sa vyjadril, že išlo o náročnú otázku, pri ktorej sa nakoniec spoločne dohodli.

Zverejnené:

Upravené: 4. júna 2021 o 7:44

484

restauracia

REKLAMA

Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Jonathan Nguyen

BRATISLAVA – Na včerajšej tlačovej konferencii avizoval premiér Eduard Heger otvorenie terás reštaurácií a fitness centier. Ide o je jedno z hlavných uvoľnení opatrení, ktoré od  pondelka (26. 4.) v súvislosti so zlepšujúcou sa pandemickou situáciou zavádza vláda. Podľa Hegera má ísť určitým spôsobom aj o poďakovanie sa občanom za ich zodpovednosť. „Od budúceho pondelka príde k otvoreniu terás reštaurácií. Presnejšie parametre budú upravené podľa vyhlášky hlavného hygienika, naše uznesenie je na to nastavené,“ povedal Heger.

Minister financií Igor Matovič na včerajšej tlačovej konferencii upozornil, že je potrebné naďalej treba zachovávať opatrnosť, inak by sa pozitívny trend mohol ľahko zvrátiť.

„Boj proti pandémii zvládame najlepšie vtedy, keď ho zvládame spoločne. Uvoľňovanie je výsledkom zodpovedného správania občanov. Ďakujem vám za poctivý prístup k opatreniam a prosím, ešte vydržme a pristupujme k slobodnejšiemu životu i naďalej s rešpektom voči vírusu. Musíme pozorne sledovať, aký vplyv bude mať ďalšie uvoľňovanie na vývoj pandemickej situácie. Verím, že vieme byť zodpovednými aj pri voľnejších opatreniach a udržíme si pozitívne čísla,“ upozornil Heger aj na sociálnej sieti Facebook.

„Ďakujem aj koaličným partnerom, hlavnému hygienikovi a konzíliu odborníkov za to, že sme po náročných rokovaniach prišli k výsledku, ktorý nás opäť posúva bližšie k víťaznému finále. Je to v našich rukách. Doterajšie opatrenia platia rovnako, podľa vyhlášky hlavného hygienika,“ dodal na záver premiér.

Pravidlá

Na terasách sa budú požadovať rozostupy medzi stolmi minimálne dva metre. A ak budú zastrešené, potom musia zostať aspoň dve steny voľné. Vo fitness centrách bude povolená prítomnosť maximálne jednej osoby a to  na 15 metrov štvorcových, pričom naraz bude môcť byť v takomto zariadení len šesť osôb .

heger

Zdroj: FB/Eduard Heger – predseda vlády S

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA