Sociálne siete

DOMOV

Pellegrini chce zbaviť Slovensko tohto premiéra, povedal to v diskusnej relácii

Zverejnené:

Upravené: 21. januára 2021 o 17:33

201

large pellegrini ac
ZDROJ: Peter Pellegrini, SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

17. január 2021 12:00 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Koniec súčasnej vládnej koalície by nemusel znamenať návrat tej minulej. V diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol predseda mimoparlamentnej strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini. V prípade predčasného konca súčasnej vládnej koalície by bol Pellegrini pripravený rokovať o vzniku novej vlády aj so stranami súčasnej koalície.

„Ak bude dnes ohlásené ďalšie celoplošné testovanie, poskytneme ľuďom, kým budú stáť v dlhých radoch na testovanie, možnosť podpísať sa pod možnosť zvolania referenda. Vtedy by možno vyzbieranie potrebného počtu podpisov na zvolanie referenda netrvalo ani rok, ani pol roka, ale možno jeden víkend, kedy vláda vytiahne ľudí na celoplošné testovanie,“ povedal Pellegrini. Dodal, že chce „zbaviť Slovensko tohto premiéra“.

Na slová predsedu strany Hlas-SD reagovala predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. Tá vníma snahu o zbieranie podpisov na referendum ako zneužívanie. „Peter Pellegrini sa chystá zneužívať vyhľadávanie chorých ľudí, ktorí môžu nebezpečný vírus ďalej šíriť vo svojom zamestnaní a okolí na politické aktivity a zbieranie podpisov na referendum. Týmto preráža dno slovenskej politiky a jasne ukazuje, že spojenie Pellegrini, Fico, Marian K. by bolo pre Slovensko nešťastím,” povedala Remišová.

Kollár: Koalícia je na ďalšom postupe testovania obyvateľov dohodnutá

Vládna koalícia je už na ďalšom postupe testovania obyvateľov na prítomnosť ochorenia COVID-19 dohodnutá. V diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol predseda Národnej rady SR (NR SR) Boris Kollár (Sme rodina).

Kollár uviedol, že riešenie vidí v skríningovom testovaní najviac postihnutých regiónov. Podľa predsedu parlamentu by však bolo dobré, ak by bolo skríningové testovanie rozložené na viaceré dni, napríklad na desať až 12 dní, aby sa na ňom ľudia nezhromažďovali vo väčších skupinách.

Bližšie informácie o tom, ako chce vláda otestovať obyvateľov, sa verejnosť podľa Kollára dozvie po dnešnom rokovaní vlády.

Článok sme aktualizovali.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA