Sociálne siete

DOMOV

Podľa Kollára rekonštrukcia vlády nehrozí. Pellegrini kritizoval nekontrolovanie hraníc

Kollár v diskusnej relácii Sobotné dialógy povedal, že povinná karanténa pre osoby prichádzajúce zo zahraničia mala byť zavedená oveľa skôr. Pellegrini tvrdí, že nekontrolovaním hraníc sme dopustili, aby na Slovensko voľne vírus prišiel.

Zverejnené:

Upravené: 13. februára 2021 o 16:02

334

kollar
Boris Kollár, foto: SITA/Kancelária Národnej rady SR

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Povinná karanténa pre osoby prichádzajúce zo zahraničia mala byť zavedená oveľa skôr. V dnešnej diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Sobotné dialógy to povedal predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina).

„Štátna karanténa mala byť zavedená už dávno, tak, ako to bolo počas prvej vlny pandémie. Takto sa nám totiž vtedy podarilo byť premiantmi v boji proti koronavírusu. Neskoré zavedenie povinnej karantény je dôvodom, prečo máme v súčasnosti tak vysoké čísla nakazených. Doteraz sme totiž poriadne nekontrolovali ľudí prekračujúcich hranice,“ uviedol Kollár. Verí však, že zavedením povinnej karantény, ktorá na Slovensku začne platiť od stredy 17. februára, sa situácia na Slovensku zlepší a ľudia si v pokoji užijú veľkonočné sviatky.

To, že vláda nezaviedla včasné kontrolovanie slovenských hraníc považuje za chybu aj líder strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini. „Nekontrolovaním hraníc sme dopustili, aby na Slovensko voľne ten vírus prišiel, a to je to, čo vláda podcenila,“ doplnil Pellegrini.

V spomínanej diskusnej relácii sa Kollár vyjadril  aj k súčasnej situácii ohľadom vlády. Podľa neho žiadna rekonštrukcia vlády nehrozí. Zároveň však doplnil, že ak vláda bude pokračovať v takomto štýle komunikácie a v koaličných sporoch, tak skončí. „Mňa by to veľmi mrzelo, lebo by som nedokázal naplniť program, ktorý som ľuďom sľúbil,“ dodal Kollár.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA