Sociálne siete

DOMOV

Vyšetrovanie smrti Lučanského je plynulé a aktívne, tvrdí Žilinka

Generálny prokurátor nemá pochybnosti o zákonnosti vyšetrovania v kauze smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

Zverejnené:

Upravené: 11. februára 2021 o 11:38

319

Zilinka
Na archívnej snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka, SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – V prípade smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského sa vyšetrovanie vykonáva plynule a aktívne. Po zasadnutí vlády v stredu 10. februára to médiám povedal generálny prokurátor Maroš Žilinka. Doplnil, že vo veci nechce poskytovať čiastkové informácie, pretože by išlo o mätenie verejnosti.

„Na konci, keď budeme mať skutkový stav dôkazov jasne určený a zistíme, či došlo alebo nedošlo k spáchaniu trestného činu, sa postavím pred verejnosť a spolu s krajským prokurátorom poskytneme informácie,” uviedol Žilinka. Doplnil, že vo veci sa „vykonávajú všetky dôkazy, ktoré sa vykonávať majú” a on sám je o priebehu podrobne informovaný. „Ja nemám ani minimálnu pochybnosť, že vyšetrovanie prebieha zákonným spôsobom,” dodal Žilinka.

Bývalý prezident Policajného zboru Milan Lučanský zomrel v stredu 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu. Ešte predtým v prvej polovici decembra musel podstúpiť operáciu po tom, čo sa podľa vlastných slov v cele zranil. Lučanský bol väzobne stíhaný pre obvinenie v kauze Judáš.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA