Sociálne siete

DOMOV

Podnikateľ Michal S. sa priznal v kauze Očistec

Spravodajský portál Aktuality.sk. informoval, že slovenská polícia dnes vypočúva Michala S. cez telemost medzi Bratislavou a Abú Zabí, kde sa muž aktuálne nachádza.

Zverejnené:

Upravené: 27. marca 2021 o 14:02

1381

large policia ecce
Ilustračná foto, Globalnews/Petra Šturdíková

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Podnikateľ Michal S. sa pri dnešnom výsluchu priznal v kauze Očistec. Informuje o tom spravodajský portál Aktuality.sk. Slovenská polícia dnes vypočúva Michala S. cez telemost medzi Bratislavou a Abú Zabí, kde sa muž aktuálne nachádza. Tamojšia polícia mu zabavila cestovný pas, slovenská strana už požiadala o jeho vydanie.

Bývalý šéf daňových kriminalistov Ľudovít M. vypovedá, že ho Michal S. v roku 2017 oslovil v súvislosti s vyšetrovaním kauzy Medúza Group. Ľudovít M. mal prostredníctvom svojich kontaktov na NAKA za úplatok 70-tisíc eur od Michala S. zabezpečiť, aby vyšetrovanie tejto kauzy prerušili, alebo úplne zastavili. Informoval o tom v polovici marca portál Zoznam.sk.

Michal S. figuruje aj v kauze Mýtnik, ku ktorej dnes ráno rovnako vypovedá. Počas éry šéfovania Františka I. sa mali dohadzovať miliónové zákazky daniarov IT firme Allexis Michala S., pod kontrolou oligarchu Jozefa B. Dnes sú všetci traja obvinení z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, oligarcha Jozef B. aj z prijímania úplatku.

Podľa informácií portálu Aktuality.sk sa mal Michal S. priznať aj v kauze Mýtnik. „Môžem potvrdiť, že sa priznal ku skutkom, ktoré sú mu kladené za vinu, avšak jeho dnešná výpoveď značnou mierou mení optiku na niektoré skutkové tvrdenia, ktoré sú uvedené v jednotlivých uzneseniach,“ potvrdil portálu právny zástupca Michala S. Miroslav Ivanovič.

Zdroj: Aktuality.sk

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA